-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujųjų metų valgiaraštis: gurmaniškas ir pikantiškas

Pasitikime Ugninio Gaidžio metus linksmai ir šventiškai. Linkime, kad ant stalo netrūktų gurmaniškų gardėsių ir 2017-aisiais metais!
Pikantiški kąsneliai
Pikantiški kąsneliai / Fotolia nuotr.

UŽKANDŽIAI

Jautienos karpačas
Receptas: Jautienos karpačas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (išpjova)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių ir skiltelė citrinos)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų.

2. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais grėžinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, alyvų aliejų, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite.

3. Jautieną apšlakstykite padažu, puoškite pomidoro ir citrinos skiltelėmis. Prie šio patiekalo labai tinka gražgarstės, kietasis sūris ir kaparėliai.

Suskleisti
Pikantiški krepšeliai
Receptas: Pikantiški krepšeliai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 120.00 g (Krepšeliams)
Sviestas: 60.00 g (Krepšeliams ir įdarui 1 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Įdarui ir krepšeliams2 tryniai)
Varškė: 200.00 g (Įdarui; riebios)
Grietinė: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Sūris: 200.00 g (Įdarui; saujelė tarkuoto parmezano, 150 g bri sūrio)
Špinatai: 200.00 g (Įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Krepšeliams ir įdarui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į  šaldytuvą.
  2. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydžio formeles.
  3. Paruoškite įdarą: špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite.
  4. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sudėkite špinatus ir, kol suminkštės, patroškinkite.
  5. Atvėsintus špinatus krėskite į tešlos krepšelius.
  6. Varškę iki vientisos masės išsukite su grietine, kiaušiniu, parmezanu ir prieskoniais, sukrėskite ant špinatų. Ant viršaus dėkite po sviesto gabalėlį ir kelis gabalėlius bri sūrio.
  7. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
  8. Tiekite apibarsčiusi laiškiniais česnakais.
Suskleisti
Pikantiškas užkandis su kalakutiena
Receptas: Pikantiškas užkandis su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grikiai: 3.00 valg. š. (virtų; turi būti birūs ir neminkšti)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek paspauskite pirštais.

2. Papriką, išėmusi sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis, nuluptą obuolį – stambiais kubeliais, nuskustą morką sutarkuokite. Keptuvėje iki gelsvumo pakepinkite smulkintus svogūnus.

3. Suberkite cukrų, išmaišykite, sudėkite paruoštas daržoves ir maišydama porą minučių pakaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, sukrėskite ant mėsos ir tolygiai paskirstykite.

4. Į gilų indą įmuškite likusius kiaušinius, sudėkite abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite elektriniu plakikliu. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant sluoksnio kepintų daržovių. Pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

5. Atvėsusį ar šiltą apkepą supjaustykite kvadratėliais ir tiekite pagardintą žaliuoju pesto padažu.

Suskleisti
Pikantiški kąsneliai
Receptas: Pikantiški kąsneliai
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 106
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Rikotos sūris: 250.00 g (indelis)
Sūris: 25.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės ir II variantui: 2 šaukštai citrinų sulčių)
Avietės: 40.00 g
Lašiša: 150.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 2.00 arbat. š.
Alyvuogės: 40.00 g (žaliosios papuošti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų baltųjų; pagal skonį)
Trapios tešlos krepšeliai 8.00 vnt.
Kaip gaminti

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.

1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasūdykite.

2. Specialiu figūriniu peiliu agurką supjaustykite griežinėliais, vidų išskobkite ir įdarykite rikotos mase.

3. Ant viršaus dėkite po mėtos lapelį ir avietę.

II variantas. 8 trapios tešlos krepšeliai, 150 g lašišų filė, 100 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukšteliai krienų, 2 šaukštai citrinų sulčių, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).

1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

2. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai.

4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Suskleisti
Džiovintų slyvų užkandis
Receptas: Džiovintų slyvų užkandis
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Rūkyta šoninė (galite naudoti ir vytintą kumpį) 200.00 g
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite rūkytą šoninę kuo plonesniais griežinėliais, apvyniokite jais džiovintas slyvas ir persmeikite mediniu pagaliuku.

2. Jei slyvos kietokos, prieš tai bent valandą pamirkykite jas šiltame vandenyje, gerai nuvarvinkite.

3. Kepkite vėrinukus orkaitėje arba ant grotelių, kol šoninė gražiai apskrus.

4. Tiekite kaip užkandį prie vyno.

Suskleisti
Užkandėlė artišokuose
Receptas: Užkandėlė artišokuose
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Artišokai (švieži, nedideli) 4.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g
Vištiena: 200.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kalendros: 5.00 g (sėklų)
Petražolės: 5.00 g (kapotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai šie dailiai pagels, sumeskite smulkintą vištieną, nuluptus susmulkintus pievagrybius ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 min., viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite kalendromis ir petražolėmis, supilkite grietinėlę. 

3. Į paruoštą masę įmaišykite virtus smulkintus kiaušinius.

4. Iš vandens išgriebtus artišokus perpjaukite per pusę, įdarykite paruošta mase, ant viršaus berkite parmezano ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę.

5. Tiekite apšlakstytus alyvuogių aliejumi.

Suskleisti
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Suskleisti
Argentinietiškos krevetės
Receptas: Argentinietiškos krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 600.00 g (šaldytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.

2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite sultis, supilkite ant krevečių ir palikite porai valandų pasimarinuoti. Suberkite smulkintą svogūną, kalendras, įberkite žiupsnį maltų juodųjų pipirų, pamaišykite ir palikite dar valandai pasimarinuoti.

3. Likusius nuplautus du apelsinus perpjaukite pusiau, supjaustykite stambiais griežiniais, paskui kiekvieną jų – pusgriežinėliais.

4. Marinuotas krevetes ir apelsinų gabalėlius pakaitomis suverkite ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, dėkite ant grotelių ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
Receptas: Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Alyvuogės: 50.00 g (juodųjų)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Gražgarstės: 100.00 g (tinka bet kokios salotos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Marinuoti maži svogūnėliai 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji - padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.

2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.

3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.

4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.

5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Burokėlių salotos su jautiena
Receptas: Burokėlių salotos su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Moliūgai: 300.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Salotos: 2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Aliejus: 70.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.

4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.

5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.

Suskleisti
Kokosinės krevetės
Receptas: Kokosinės krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos tigrinės)
Miltai: 150.00 g (kukurūzų)
Kokosų drožlės: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 3.00 valg. š. (rūgščių apelsinų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis.

2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų.

3. Po vieną krevetę imkite už uodegėlės, pavoliokite miltuose, paskui plaktuose kiaušinių baltymuose, galiausiai – kokosų drožlėse. Dėkite į puodą su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir virkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Tiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mangų.

Suskleisti
Krevetės su šparagais ir apelsinais
Receptas: Krevetės su smidrais ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (tigrinių)
Smidrai: 10.00 vnt. (t. y. apvirti smidrai)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis 2cm)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Sviestas: 80.00 g
Vynas: 75.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite.

2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite druska.

3. Virkite apie 3 minutes. Galiausiai įmaišykite 50 g šalto sviesto ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.

4. Patiekite giliose lėkštėse su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aromatingos krevetės
Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Ant laužo keptos krevetės
Receptas: Ant laužo keptos krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (pakuotė didelių šviežių arba šaldytų nelukštentų)
Kmynai: 1.00 valg. š. (0,5)
Kalendros: 1.00 valg. š. (0,5)
Pankolis: 1.00 valg. š. (0,5 sėklų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Česnakai: 4.00 skiltelės (krevečių marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - krevečių marinatui)
Austrių padažas: (krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Mangų padažas: (aitraus - krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (tamsaus - krevečių marinatui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (krevečių marinatui)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes.
  2. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas krevetes. Marinuokite per naktį.
  3. Krevetes suverkite ant vandenyje mirkytų iešmelių ir kepkite 3–5 min., kol lengvai apskrus.
  4. Neperkepkite, nes krevetės išdžius. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir mangų padažu. Jį paruošite smulkintą mangą iki vientisos masės išplakusi su nedideliu smulkintu svogūnu, pusės apelsino sultimis ir žiupsneliu aitriųjų paprikų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Jautienos šiupinys
Receptas: Jautienos šiupinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (be kaulų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė 1.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (sauso raudonojo)
Jautienos sultinys: 300.00 ml
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite sviestą ir vėl dėkite mėsą.

3. Suberkite ant mėsos miltus ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sukrėskite pomidorų tyrę, maišydama supilkite vyną ir sultinį. Užvirinkite šiupinį, supilkite sojų padažą, uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 1 val. 30 min.

4. Keptuvėje trumpai pakepinkite smulkintą svogūną, kai svogūno gabalėliai taps perregimi, sudėkite juos į puodą su mėsa. Dar patroškinkite apie 15 min.

5. Jautienos šiupinį tiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba makaronais ir šviežių daržovių salotomis.

Suskleisti
Jautienos didkepsnis
Receptas: Jautienos didkepsnis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (išpjovos)
Jautienos prieskoniai: 10.00 g (pusė pakelio jautienos didkepsnių prieskonių)
Aliejus: 50.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - jautienai ir morkų rutuliukams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bulvės: 450.00 vnt. (apie 200 g (2 vnt.) garnyrui ir 250 g morkų rutuliukams)
Šparaginės pupelės: 200.00 g (garnyrui)
Žirniai: 200.00 g (ankščių - garnyrui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (garnyrui)
Sviestas: 50.00 g (garnyrui)
Morkos: 250.00 g (morkų rutuliukams)
Manai: 40.00 g (morkų rutuliukams)
Žalumynai (mėgstamų - morkų rutuliukams) 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (morkų rutuliukams)
Džiūvėsiai: 50.00 g (maltų - morkų rutuliukams)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai.

2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite virtas ir sumaltas bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus žalumynus, manų kruopas, pagal skonį pasūdykite, gerai išmaišykite.

3. Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite riebaluose, kol pagels.

4. Bulves nušveiskite šepetėliu ir iškepkite orkaitėje.

5. Šparagines pupeles ir žirnių ankštis kelias minutes pakaitinkite garuose, tada su smulkintu svogūnu ir druska apkepkite svieste.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Avienos kepsneliai
Receptas: Avienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Aviena 600.00 g
Baklažanai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių - pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Majonezas: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Avieną supjaustykite kepsniams, išmuškite, pabarstykite prieskoniais ir marinuokite majoneze per naktį.

2. Vėliau kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Supjaustykite griežinėliais morkas, baklažaną, susmulkinkite česnaką.

4. Baigiant kepti mėsai, sudėkite daržoves ir viską patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais
Receptas: Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (nugarinės)
Datulės: 50.00 g (sauja džiovintų)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu smulkintų datulių bei persiko. Perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Jautienos tadžinas
Receptas: Jautienos tadžinas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos - kukuliams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 smulkiai pjaustyto - kukuliams ir 0,5- padažui)
Česnakai: 7.00 skiltelės (3 - kukuliams ir 4 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (kukuliams)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 - kukuliams ir padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po 0,5 - kukuliams ir padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 - kukuliams ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 - kukuliams ir padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (arba aliejus - padažui)
Pomidorai: 1.00 kg (padažui)
Kaip gaminti

1. Į faršą sudėkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, prieskonius ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite 15 min.

2. Per tą laiką paruoškite padažą: pomidorus perpjaukite per pusę ir ištarkuokite pomidorų vidų stambia tarka, kad liktų tik pomidorų žievelės. Į pomidorų tyrę sudėkite prieskonius, smulkintus česnakus.

3. Iš mėsos suformuokite 1 cm skersmens mėsos kukulius. Juos pakepinkite keptuvėje apie 3 min, tada supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite keptuvėje ar puode apie 25 min.

4. Patiekite su skrudinta balta duona.

 

Suskleisti
Naujametis lęšių troškinys
Receptas: Naujametis lęšių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 400.00 g (žaliųjų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kedrinės pinijos: 1.00 sauja (saujelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 20.00 g (kepti)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Rūkytos dešrelės: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite apie 6–8 val. mirkti. Išmirkusius, išskalaukite. Suberkite į verdantį vandenį ir išvirkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite jame svogūną. Suberkite, virtus lęšius, kedrines pinijas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite ciberžolių milteliais ir patroškinkite. Sukrėskite grietinę ir maišydami dar šiek tiek patroškinkite.
  3. Tradiciškai lęšių troškinys patiekiamas su dešrelėmis. Jas galite išvirti ar iškepti orkaitėje.
Suskleisti
Didkepsniai su česnakais
Receptas: Didkepsniai su keptais česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 900.00 g ((išpjovos, geriau – brandintos))
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Petražolės: 1.00 sauja ((džiovintų))
Česnakai: 3.00 vnt. ((garnyrui))
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. ((maltų))
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
  2. Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
  4. Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
  5. Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
  6. Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.
Suskleisti

DESERTAI

Morengų ir plaktos grietinėlės desertas
Receptas: Morengų ir plaktos grietinėlės desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Morengai (dideli) 10.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Braškės: 200.00 g (ar kitokių mėgstamų uogų ar vaisių)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę išplakite, sudėkite trupintus morengus ir atsargiai išmaišykite su mentele.

2. Sudėkite smulkiai pjaustytas braškes arba kitokias uogas ar vaisius ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Dėkite į serviravimo indus ir patiekite ant stalo.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Eglė Baleikienė

Suskleisti
Desertas su maskarponės sūriu
Receptas: Desertas su maskarponės sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 2.00 valg. š. (saldaus)
Braškės: 50.00 g
Pieninis šokoladas 50.00 g
Kava: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite.

2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite.

3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado.

4. Palaikykite per naktį ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bananų ir brownie sūrio pyragas
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 60
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Suskleisti
Pieniško šokolado sūrio tortas
Receptas: Pieninio šokolado sūrio tortas
16 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 54
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (šokoladinių - pvz. „Selga“ - pagrindui)
Sviestas: 320.00 g (150 - pagrindui ir 170 - riešutiniam užpilui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - riešutiniam užpilui)
Likeris: 1.00 valg. š. (kreminio kavos (pvz., „Damų“) - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kava: 1.00 arbat. š. (tirpios miltelių - įdarui)
Šokoladas: 250.00 g (pieninio - įdarui)
Sūris: 650.00 g (kreminio - įdarui)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių - įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - įdarui ir 0,5 - riešutiniam užpilui)
Cukrus: 250.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių - įdarui)
Rudasis cukrus: 170.00 g (riešutiniam užpilui)
Grietinė: 125.00 ml (įdarui)
Graikiniai riešutai: 230.00 g (riešutiniam užpilui)
Kaip gaminti
  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo folija išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.Šokoladinius sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu.
  2. Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
  3. Kepkite torto pagrindą įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  4. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 ºC.
  5. Paruoškite torto įdarą
  6. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir tirpios kavos miltelius.
  7. Šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“ ar mikrobangų krosnelėje. Atidėkite į šalį, kol atvės.
  8. Kreminį sūrį, kakavos miltelius ir druską sudėkite į didelį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
  9. Suberkite į kreminio sūrio masę cukrų ir vėl išplakite.
  10. Toliau plakdami, lėtai supilkite tirpintą atvėsusį šokoladą.
  11. Supilkite grietinės masę. Išplakite.
  12. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę šiek tiek paplakdami.
  13. Paruoštą įdarą supilkite į atvėsusį šokoladinio torto pagrindą.
  14. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 70–75 minutes, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, šiek tiek judės.
  15. Atvėsinkite, tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.Kitą dieną, išėmę tortą iš šaldytuvo, palikite jį maistinėje plėvelėje, kol atšils iki kambario temperatūros.
  16. Paruoškite graikinių riešutų užpilą
  17. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  18. Graikinius riešutus paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje orkatėje apie 7–10 minučių, kol gražiai apskrus.
  19. Išimkite riešutus iš orkaitės ir atvėsinkite.
  20. Sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  21. Supilkite grietinėlę, suberkite druską ir kaitinkite toliau, kol masė užvirs ir šiek tiek sutirštės. Nekaitinkite labai ilgai, vos kelias minutes, kitaip atvėsusi karamelė bus kieta, o šiuo atveju reikia, kad ji išliktų minkštos konsistencijos.
  22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite masę atvėsti.
  23. Į atvėsusią masę suberkite riešutus ir išmaišykite.
  24. Paruoštu užpilu apliekite tortą.
  25. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Raffaello sūrpyragis
Receptas: „Raffaello“ sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 230.00 g (paprastų traškių - pagrindui)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio masei)
Rikotos sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kokosų pienas: 300.00 ml (sūrio masei)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (didelių - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (1/2 - sūrio masei)
Raffaello saldainiukų:(pakuotė - sūrio masei) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Naudosime 24 cm skersmens tortinę.  
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  3. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų.
  4. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių ir rankomis prislėkite juos prie dugno.
  5. Dideliame dubenyje, iki vientisos masės suplakite sūrius, kiaušinius, kokosų pieną ir cukrų.
  6. Supilkite ant sausainių pagrindo. Į vidų, pagal skonį, pridėkite „Raffaello“ saldainių.
  7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, maždaug 90 minučių.
  8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Šokoladinis Pjemonto tortas
Receptas: Šokoladinis Pjemonto tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 400.00 g ((300 g pagrindui, 100 g glajui))
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 180.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Migdolai: 50.00 g
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 arbat. š. ((jūros))
Apelsinai: 1.00 vnt.
Brendis: 1.00 valg. š. ((konjakas))
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Pagrindas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į nedidelį puodą dėkite 170 g sviesto, rudąjį cukrų, 300 g gabaliukais susmulkinto šokolado. Puodą su visu turiniu įstatykite į didesnį puodą ir viską ištirpinkite vandens vonelėje.

2. Migdolus ir graikinius riešutus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

3. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite šluotele iki standžių putų. Trynius išplakite plaktuvu. Nesustodami plakti, į trynius įpilkite šokolado ir sviesto masę bei suberkite smulkintus riešutus. Vėliau palaipsniui dalimis sudėkite išplaktus baltymus.

4. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu. Sudėkite į ją tešlą ir 25–30 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Jeigu pagrindas dar bus neiškepęs, pridenkite jį kepimo popieriumi ir dar pakepkite 5–7 min.

Kremas

5. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite iš jo sultis. Sutarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su 2 valg. š. apelsinų sulčių, įdėkite maskarponės sūrį, cinamoną, cukraus pudrą, įpilkite konjaką ir viską kruopščiai išmaišykite.

6. Atvėsusį šokoladinį pagrindą perpjaukite išilgai per pusę. Vieną dalį ištepkite kremu ir uždėkite ant viršaus kitą pagrindo dalį.

Glajus

7. 100 g juodojo šokolado ištirpinkite vandens vonelėje, vėliau įdėkite medų ir išmaišykite. Tortą apliekite glajumi bei išlyginkite plačiu peiliu.

8. Sugrūskite žemes riešutus ir apibarstykite jais tortą.

Suskleisti
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
Receptas: Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
4.1 / 40
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g ((sviestiniai, pyrago pagrindui naudojau „Selgos“ sausainius))
Sviestas: 100.00 g ((pyrago pagrindui))
Juodasis šokoladas: 250.00 g ((200 g tortui ir 50 g – papuošimui))
Kava: 30.00 ml ((stiprios))
Grietinėlė: 250.00 g
Cukrus: 110.00 g
Kaip gaminti

Pyrago pagrindas

  1. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo – baikite maišyti su šaukštu.
  2. Gautą trupinių masę sudėkite į skardą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Viską išlyginkite ir gerai suspauskite šaukštu.

Šokolado sluoksnis

  1. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir užpilkite karšta kava (be tirščių). Palikite pastovėti minutėlei. Tuomet viską išmaišykite mentele. Jei šokoladas iki galo neištirpo – visą masę pašildykite virš garų, kol šokoladas visiškai išsilydys.
  2. Grietinėlę plakite dubenyje, kol ims standėti. Tuomet supilkite cukrų ir dar kartą lėtai plakite, kol cukrus ištirps (labai svarbu grietinėlės neperplakti, nes ji pavirs sviestu).
  3. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponę ir lėtai išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite šokolado masę ir dar kartą gerai ir lėtai išplakite.
  4. Šokoladinę maskarponės masę sudėkite ant paruošto pyrago pagrindo ir išlyginkite.
  5. Dėkite į šaldytuvą per naktį arba bent porai valandų, kad masė sustingtų.

Patiekimas

  1. Paruošto pyrago šonus apeikite peiliu. Kad formos kraštai tikrai atsiskirtų nuo pyrago.
  2. Išimtą pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šalia galite patiekti plaktos grietinėlės.

PASTABOS

Kaip gražiai supjaustyti pyragą? Jei norite, kad pjaunant pyragą prie peilio neliptų kremo masė – prieš tai jį pamerkite į karštą vandenį > palaukite kelias sekundes > išimkite ir greitai sausai nušluostykite > pjaukite pyragą. Karštu peiliu atpjauti gabalėliai bus gražesni ir tvarkingesni. Ką patiekti šalia? Šalia tinka plakta grietinėlė, įvairios vasariškos uogos ir, žinoma, kavos puodelis.

Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Receptą rasite čia.

Suskleisti
„Rote Grutze“  vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais
Receptas: „Rote Grutze“ vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 0.75 kg ((tinka šaldytos))
Avietės: 0.75 kg ((tinka šaldytos))
Cukrus: 150.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Vynas: 200.00 ml ((raudonasis))
Ledai: 200.00 g ((vaniliniai))
Kaip gaminti
  1. Puode užvirinkite raudonąjį vyną, suberkite cukrų.
  2. Atskirai sumaišykite kukurūzų krakmolą su šaltu vandeniu. Tuomet pamažu pilkite į verdantį raudoną vyną.
  3. Į puodą suberkite uogas, ir šiek tiek pamaišę palaukite, kol užvirs. Išjunkite ugnį ir leiskite gautai masei atvėsti.
  4. Įdėkite ją į šaldytuvą 3–4 valandoms. Patiekite su vaniliniais ledais.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius