-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklio herojus – Kiškis emigrantas (nuotraukos, video)

Kauno valstybiniame dramos teatre į pasaulį paleidžiamas naujas spektaklis tik iš pirmo žvilgsnio skirtas vaikams. Muzikinė pasaka „Kiškis pabėgėlis“, pasakojanti apie ieškoti laimės svetur išvykusį smulkųjį miško verslininką kiškį Bernardą, primena kasdien girdimas emigrantų istorijas.
Spektaklio akimirkos
Spektaklio „Kiškis pabėgėlis“ kūrėjai tikina, kad tai, jog vaidinimas debiutuoja prieš pat 2011-uosius – Kiškio metus, netikėtas sutapimas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau spektaklio kūrėjai tikina specialiai nesiekę „sudraminti“ ir taip aktualaus kūrinio. Tiesiog norėję, kad atėję jo žiūrėti skirtingo amžiaus žiūrovai patys atrastų, kas vaidinime svarbiausia.

Kaune dirbu pirmą kartą, tačiau viliuosi, kad tai nebus mano paskutinis čia statytas spektaklis. Maloniai nustebino kūrybinis procesas, suteiktos sąlygos. Nekoketuodama sakau – man patiko dirbti Kaune. Sakė režisierė A.Sunklodaitė.

„Aš manau, kad su vaikais reikia kalbėti apie rimtus dalykus, tik jiems suprantama kalba. Aš pati esu prieš emigraciją, bėgimą ne tik iš savo šalies, bet ir tėviškės – iš kaimo į miestą. Bet tikiu, kad ateis tas laikas, kai žmonės supras seną tiesą: visur gerai, bet namuose geriausia. Apie tai ir yra spektaklis“, – sakė pirmąkart spektaklį Kauno dramos teatre statanti režisierė Agnė Sunklodaitė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Režisierė Agnė Sunklodaitė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Režisierė Agnė Sunklodaitė

Pjesę pagal Liudviko Jakimavičiaus knygą „Lapė ir kaliošai“ sukūrė pati režisierė, neslėpusi, kad šiek tiek pakeitė pagrindinę mintį. Spektaklio herojus Kiškis, iki šiol gyvenęs miške, nusprendžia iškeliauti į Vilnių. Pakeliui sutinka ir likimo draugų – emigrantų iš Petruškos ūkio: kiaulę Kleopatrą, šunį Cezarį ir ožį Makedoną. Didelis miestas gyvūnus užburia. Tačiau meilė gimtiesiems namams stipresnė, todėl istorijos pabaiga juos vėl atveda į gimtinę.

Kiškio istoriją vaidina visas būrys skirtingų kartų aktorių: Gabrielė Aničaitė, Saulius Čiučelis, Aleksandras Kleinas, Inga Mikutavičiūtė, Neringa Nekrašiūtė, Henrikas Savickis, Artūras Sužiedėlis, Mikalojus Urbonas, Ugnė ir Ridas Žirguliai.

Staigmenos: kompaktinis diskas ir programėlė

Spektaklio režisierė A.Sunklodaitė sukūrė ir dainelių tekstus, o kompozitorius – nuotaikingą, lengvai įsimenančią muziką, kurią vaikams norisi dainuoti kartu su aktoriais.

Aktoriai neslepia, kad dėl to repeticijose kartais tapdavo itin smagu: dainos būdavo traukiamos net ir tuomet, kai nebereikėdavo. Galbūt todėl kūrybinė grupė nusprendė neapsiriboti dainomis tik vaidinimuose ir išleido spektaklio kompaktinį diską, kuriame galima rasti ir spektaklyje atliekamų dainų tekstus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Spektaklio dainelės ir jų tekstai – specialiame CD
Spektaklio CD

Išskirtinė ir spektaklio programėlė. Dailininkės Ramunės Skrebūnaitės sukurtas leidinys – tarsi pratybos, kuriose vaikai galės mokytis dramaturgo, scenografo, kompozitoriaus ir režisieriaus amato, kartu su draugais kurdami savo spektaklį. Programėlėje jie ras ir nuotykių kupiną stalo žaidimą, kuriame galės tapti spektaklio personažais ir patys patirti emigranto dalią.

Spektaklio „Kiškis pabėgėlis“ premjera Kauno dramos teatre įvyks gruodžio 11, 12 ir 14 dienomis. Nuotaikinga istorija bus rodoma ir po Naujųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius