Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ant vakarienės stalo – kiaulienos patiekalai. 15 receptų

Kiauliena toskanietiškai
Autorės nuotr. / Kiauliena toskanietiškai
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Mitybos specialistai pataria žiemą valgyti sočiai, riebiau ne įprastai – na, bent jau retkarčiais. Šiltas maistas yra tai, ko norisi, kai už lango minusinė temperatūra.

Receptas: Kiauliena su svogūnų laiškais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 400.00 g (kiaulienos)
Svogūnų laiškai: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (žiupsnelis malto)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (tamsus)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą ir užberkite 2 šaukštus cukraus bei kardamono. Užpilkite sojos padažo, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val.

2. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite.

3. Į keptuvę įpilkite aliejų, sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite apie 10 minučių.

4. Tuomet į keptuvę sudėkite česnakus, svogūnų laiškus ir troškinkite. Įberkite malto imbiero ir truputėlį cukraus bei sojos padažo. Tiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (nugarinė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 580.00 g (indelis konservuotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Truputį pakepinus sudėkite pjaustytas paprikas, ananasus, česnaką ir dar pakepkite.

2. Baigiant kepti įdėkite pomidorų padažą, medų, krakmolą, sezamo sėklas ir patroškinkite dar kelias minutes.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Receptas: Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Baklažanai: 125.00 g
Pupelės: 200.00 g
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Kiaulieną apkepinkite keptuvėje su prieskoniais.

2. Mėsai apkepus, sudėkite pjaustytą svogūną, baklažanus, susmulkintas česnako skilteles ir išvirtas pupeles. Įpilkite daržovių sultinio ir dar viską patroškinkite bei įdėkite pomidorų padažo (aš dėjau pomidorų padažą su aitriąja paprika, kad būtų aštriau).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Sotus troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 700.00 g (arba kiaulienos)
Bulvės: 5.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 st. (natūralaus)
Šaldyti žirneliai: 150.00 g
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas su bazilikais (stiklainis) 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.

3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu. 

4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.

5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

Receptas: Pikantiška kiauliena su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 350.00 g (filė)
Ryžiai: 220.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - marinatui)
Cukrus: 2.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Druska: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Cinamonas: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Bazilikai: 1.00 vnt. (šakelės arba 1 šaukštelio džiovintų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba Kajeno pipirų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis.
  2. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną, aitriąją papriką ir druską, įpilkite aliejaus. Į mišinį dėkite mėsą, išmaišykite ir palikite pastovėti 8–10 minučių. Susmulkinkite paprikas, svogūną supjaustykite žiedais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite marinuotą kiaulieną (marinato neišpilkite) ir apkepkite 2–3 minutes vis pamaišydami. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes – nuolat maišykite. Sumažinkite ugnį, į keptuvę suberkite paprikas, supilkite likusį marinatą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 8–10 minučių, kol mėsa ir daržovės suminkštės. Į lėkštes dėkite ryžių, plačiai paskleiskite, o ant viršaus dėkite troškinio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Rytietiška kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
1.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šviežio)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas 2.00 valg. š.
Austrių padažas 3.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite.

5. Išgaubtoje keptuvėje ant didelės ugnies gerai įkaitinkite aliejų, suberkite mėsos gabalėlius ir nuolat maišydama juos pakepinkite.

6. Į kitą švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, tada sumeskite smulkintus česnakus, imbierus, svogūnus, kiek pakaitinkite, supilkite austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinkite.

7. Pabaigoje į keptuvę su prieskoniais sumeskite mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir tiekite su smulkintais svogūnų laiškais.

Receptas: Kotletukai su morkomis ir paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.

3. Formuokite kotletukus į vidų įdėdamos daržovių. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje (vėliau patroškinkite).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Mėsiška sriuba-guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (arba aviena, jautiena)
Sviestas: 40.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Sultinys: 1500.00 ml (arba vanduo)
Bulvės: 600.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1.Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir apkepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą bei smulkintus svogūnus.

2.Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais (norint, kad būtų aštriau, galima įberti aitriosios paprikos). Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, juostelėmis – paprikas, grūstą česnaką ir čiobrelius.

3.Viską užpilkite nedideliu kiekiu vandens (arba sultinio), pasūdykite, uždenkite ir troškinkite, kol mėsa bus beveik minkšta. Supilkite likusį vandenį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves.

4.Virkite, kol mėsa ir daržovės bus išvirusios. Sriubą tiekite pabarstytą maltais juodaisiais pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Kiauliena toskanietiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Balzaminis actas: 10.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiauliena: 400.00 g
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š. (kvietiniai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.

2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių.

3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį. Suberkite smulkintus grybus ir pomidorus, patroškinkite.

4. Tada vėl suberkite kiaulienos gabalus ir dar patroškinkite keletą minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Marinuoti sprandinės kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai - sprandinės)
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Kaip gaminti

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Pikantiški kepsniukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinė)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniams, išmuškite, užbarstykite prieskoniais ir pamarinuokite keletą valandų sojų padaže.

2. Kepkite keptuvėje kepsniukų viršų apibarstant sezamo sėklomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Kiauliena indiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 4.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ananasai: 200.00 g
Ryžiai: 200.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 4.00 valg. š. (3 valg. š. ananasų ir 1 valg. š. citrinų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus.

2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės.

3. Virtus ryžius sumaišykite su ananasais.

4. Mėsą sudėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite ryžius, viršų apibarstykite cinamonu, kardamonu ir apšlakstykite 2-3 šaukštais vandens.

5. Likusius ananaso griežinėlius sumaišykite su ananasų sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol paraus, ir sukrėskite ant ryžių. Apkepą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 10 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Kotletukai su sūriu ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta kiauliena ir jautiena)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (nugarinė)
Sūris: 200.00 g
Džiovinti abrikosai: 50.00 g
Džiovintos slyvos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite ir įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite sūrio gabalėliu ir džiovintomis slyvomis bei abrikosais, susukite, susmeikite smeigtuku, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje ant aliejaus.

Skanaus! 

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką