-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugiškas“ lenkų futbolo sirgalių vizitas Kaune daliai svečių baigėsi policijos komisariatuose

Tikromis riaušėmis vos nevirtęs Lenkijos futbolo sirgalių rinktinės apsilankymas Kaune miesto viešosios tvarkos sergėtojus privertė prisiminti visas per pratybas išmoktas situacijos valdymo schemas. Praėjusią parą už įvairius viešosios tvarkos pažeidimus į policijos komisariatus buvo pristatyti 53 lenkų sirgaliai, 8 uždaryti į areštinę. Tačiau rimtų incidentų naktį po varžybų pavyko išvengti.
Įvykio vietoje
Beveik dvidešimties Lenkijos futbolo chuliganų grupė praėjus maždaug pusvalandžiui po vidurnakčio sulaikyta Karaliaus Mindaugo prospekte, prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš prasidedant Lenkijos ir Lietuvos rinktinių akistatai neramumus stadione ir jo prieigose sukėlę lenkai nenurimo ir po varžybų. Beveik dvidešimties Lenkijos futbolo chuliganų grupė praėjus maždaug pusvalandžiui po vidurnakčio sulaikyta Karaliaus Mindaugo prospekte, prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, ties „Maximos“ įėjimu. Pasak pareigūnų, ši lenkų grupė sulaikyta už tai, kad į pravažiuojančius policijos automobilius pradėjo mėtyti įvairius daiktus. Anksčiau policijos komisariatuose ir areštinėse atsidūrę lenkai taip pat dažniausiai buvo sulaikyti dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Pirmieji incidentai užfiksuoti dar ketvirtadienį, draugiškų varžybų tarp lenkų ir lietuvių futbolo komandų išvakarėse.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Budėtojų padalinio duomenimis, iš viso į Kauno miesto policijos komisariatus penktadienį ir naktį į šeštadienį buvo pristatyti 53 lenkai, kuriems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. 8 jų atsidūrė areštinėje.

„Iš esmės naktis buvo rami. Po to, kai Lenkijos rinktinė Lietuvai pralaimėjo rezultatu 0:2, jie, matyt, nusiramino ir išvažiavo namo“, – lakoniškai situaciją įvertino pastarąją parą budėję policijos pareigūnai.

Dalis į policijos komisariatą patekusių neblaivių lenkų sirgalių bandė manipuliuoti pareigūnų jausmais. Tvirtindami, kad prastai jaučiasi, jie reikalavo iškviesti medikus. Greitosios medicinos pagalbos stoties gydytojai pasakojo, kad naktį į šeštadienį sulaukė net kelių tokių kvietimų.

„Į komisariatus kvietė keturis kartus. Lenkai skundėsi, kad jiems bloga. Mes apžiūrėjome, bet neradę jokių rimtesnių traumų, palikome juos ten, kur radome. Sunku su jais: kai kurie nekalba rusų kalba, todėl net negalėjo normaliai paaiškinti, kaip jaučiasi ir ko nori“, – šeštadienį ryte 15min.lt pasakojo naktį budėję medikai.

Pasak jų, be penktadienį į Kauno klinikas išvežtų 5 asmenų (4 lenkų ir 1 lietuvio – apsaugos darbuotojo), daugiau rimtai nukentėjusių svečių ar dėl jų kaltės sveikatos sutrikimų patyrusių lietuvių nebuvo.

„Turėjome keletą iškvietimų į muštynes. Tačiau jos greičiausiai nesusijusios su sirgaliais ir varžybomis“, – sakė gydytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius