-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 06

Rokas Žilinskas: visos draugystės su moterimis buvo tik platoniškos

Meilė trunka trejus metus. Tai jau dukart patyrė 37 metų Rokas Žilinskas, bandęs gyvenimą susieti su vyru.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Irmanto Gelūno nuotr.

„Gyvenimo būdas“ rašo, kad netradicinės lytinės orientacijos nebeslepiantis vilnietis Seimo narys tikino šiuo metu širdžiai artimo draugo neturintis, o visos jo draugystės su moterimis buvusios tiktai platoniškos.

Buvusiam žurnalistui R.Žilinskui sunkiausia buvo sau prisipažinti, kad yra kitoks nei dauguma. Tik tuomet, kai nustojo apgaudinėti save, tapo lengviau. Apie savo homoseksualumą jis dabar kalba drąsiai.

Jis teigia, maždaug prieš dešimtį metų pajutęs, kad neturi sau meluoti. R.Žilinsko niekas apie tai neklausė, nespyrė prisipažinti. Iš pradžių buvo baisu pripažinti tai pačiam sau. Bet kai tai padarė, palengvėjo.

Kaip tai įvyko? Lakmuso popierėlis buvo viena artima kolegė iš televizijos. Rokas su kompanija dažnai važiuodavo į sodybą. Vieną pagiringą rytą Rokas pasisodino ją ir papasakojo, kaip jaučiasi.Prieš mirtį su tuo susitaikė ir mano tėvas. O mano jaunesnioji sesuo vaikšto iškelta galva.

Ji lengviau atsiduso: „Seniai laukiau, kada tu apie tai pasakysi“. Rokui Žilinskui tuomet labai palengvėjo, nes ji nenustebo, nepasmerkė ir nepuolė vertinti kolegos kitaip nei iki tol. Aplinkinių reakcija leido susitaikyti su savimi. Tai buvo teisinga.

Artimieji reagavo jautriau. Tai buvo panašu į šoko terapiją. Atėjo metas, kai tapo baisoka klausytis motinos frazių: „Kai turėsi savo šeimą, suprasi tą ar aną...“

„Kai pirmą sykį pasakiau, kad to niekada nebus, ji nuleido negirdomis. Kai pasakiau antrą kartą, jai ištryško ašaros. Tada ėmėme kalbėtis atvirai. Ji nustojo apgaudinėti save. Prieš mirtį su tuo susitaikė ir mano tėvas. O mano jaunesnioji sesuo vaikšto iškelta galva. Ji manęs tikrai nesigėdija“, - pasakojo žurnalistei A.Urbonaitei seimo narys Rokas Žilinskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius