-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Krenta it musės“: karališkųjų šeimų atstovų ligos ir mirtys gimdo sąmokslo teoriją

Socialiniuose tinkluose gimsta nauja sąmokslo teorija. Po pastarojo meto pranešimų iš kelių karališkųjų šeimų apie mirtis, ligas ir pasitraukimą iš sosto, popiežiaus Pranciškaus sunegalavimą bandoma įteigti, esą tai turi tarpusavio ryšį, rodo griūnančią tariamą naują pasaulio tvarką. Ši versija nepagrįsta – ne visi asmenys susiję tarpusavyje, įvykiai yra skirtingo pobūdžio, o daugelis turi konkrečią ir aiškią priežastį.
Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių
Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių / Ekrano nuotr. iš „Facebook“

Skaičiuoja mirusiuosius

Naujienų apie įvairių karališkųjų šeimų atstovus sąrašą prieš kelias dienas pateikė vienas „Facebook“ vartotojas iš Lietuvos.

Internautas priminė, kad per pastaruosius du mėnesius karaliui Karoliui III buvo diagnozuotas vėžys, o Velso princesei Catherine buvo atlikta pilvo operacija ir „jos niekas nematė nuo gruodžio“.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių

Buvusiai karaliaus brolio princo Andrew žmonai Jorko hercogienei Sarah buvo diagnozuotas odos vėžys, o kitas brolis princas Edvardas „atsitraukė“ nuo karališkųjų pareigų.

Staiga mirė britų karališkosios šeimos atstovės sutuoktinis Thomas Kingstonas, o prie Bakingemo rūmų esą pastebėti du juodi arkliai su „pagrobtu“ baltu žirgu ir juoda vėliava.

Be to, įraše paminėta, kad staigiai sunegalavo Norvegijos karalius Haraldas ir popiežius Pranciškus, o kiek anksčiau Danijos karalienė atsisakė sosto.

Taip pat nepagarbiai užsiminta apie finansininko Jacobo Rothschildo mirtį.

Taip pat skaitykite: Ar tikrai aukšti politikai atsistatydina ir miršta dėl susitikimų su Volodymyru Zelenskiu?

Po poros dienų vyras paskelbė kitą įrašą, kad karalienė Camilla nusprendė pailsėti nuo viešų pareigų ir šiek tiek „atsitraukti“. Kitaip tariant, nė vienas iš keturių vyriausių karališkosios šeimos narių – ji, karalius Karolis III, princas Williamas ir jo sutuoktinė Catherine nevykdo oficialių karališkųjų pareigų.

„O tai kas nutiko? Kažkas vyksta ne pagal planą? Tai kur tas „Great Reset“ (angl. „Didysis perkrovimas“)? Persigalvojo jau?“ – rašė internautas.

Kiti „Facebook“ vartotojai taip pat atkreipė dėmesį į kai kuriuos iš minėtų įvykių: kad ligoninėje atsidūrė Norvegijos monarchas, kad pranešta apie vieno iš britų princų žento mirtį, kad jau mirę ne tik J.Rothschildas, bet ir jo giminaitis, buvęs karalienės Elžbietos II finansų patarėjas, buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris, amerikiečių investuotojas Davidas Rockefelleris.

Keli žinomi asmenys, taip pat dažnai minimi įvairiose sąmokslo teorijose ir melagienose – JAV finansininkas, verslininkas, filantropas George’as Sorosas, australų kilmės JAV žiniasklaigos magnatas Rupertas Murdochas, Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas Klausas Schwabas – dar gyvi.

Taip pat skaitykite: Vėl pranešta apie George’o Soroso „mirtį“: kaip sureagavo pats milijardierius?

„Krenta it musės“, „Byra, jau byra visa ta jų mašina“, – šią informaciją komentavo viena „Facebook“ vartotoja.

Suplakė skiepus, bunkerį ir giltinę

Kone identiškus įrašus anglų kalba pastarosiomis dienomis platino (čia, čia, čia) ne vienas įvairių socialinių tinklų vartotojas. Ypač aktyviai dalytasi cituotu naujienų apie karališkųjų šeimų atstovus sąrašu.

„Panašu, kad šie karališkieji mulkiai iš tikrųjų pasiskiepijo visomis prieinamomis vakcinomis ir sustiprinančiomis dozėmis“, – svarstė vienas internautas.

Socialinių tinklų vartotojai aiškino, kad tai nėra sutapimas ir liudija „naujosios pasaulio tvarkos“, kuri pati yra sąmokslo teorija, griūtį. Taip pat pridėjo, kad apie atsistatydinimą (bet tik pasibaigus kadencijai) paskelbė ką tik 82-ejų sulaukęs JAV Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellis.

Taip pat skaitykite: Sąmokslo teorijų kolekcija: COVID-19 sugalvota dėl 5G ryšio ir siekiant užvaldyti pasaulį

Internautai tvirtino, kad reikia laukti „kažko didelio“, tai esą rodo ir bendrovės „Meta“ savininko Marko Zuckerbergo planai Havajuose pasistatyti didžiulį kompleksą, kuriame būtų įrengtas ir ir požeminis bunkeris.

Taip pat skaitykite: Internautai tariasi atskleidę Marko Zuckerbergo ruošimąsi pasaulio pabaigai: ar tai tiesa?

Kai kurie minėjo prie Bakingamo rūmų pastebėtus du juodus žirgus su „pagautu“ baltu žirgu ir juoda vėliava. Pastaruosius du kartus tai esą įvyko prieš pat Antrąjį pasaulinį karą ir mirus karalienei Elžbietai II.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai ieško sąsajų tarp karališkųjų šeimų atstovų ir įtakingų žmonių ligų bei mirčių

Net lygino tai su Rusijos monarchijos nuvertimu prieš sovietams perimant valdžią ir priminė per Karolio III karūnavimą regėtą paslaptingą figūrą, kuri esą priminė giltinę, bet iš tiesų buvo zakristijonas.

Taip pat skaitykite: Karolio III karūnavimo metu pasirodžiusi juoda figūra užminė daugybę mįslių

Paieška pagal tekstą nuveda prie vieno įrašo socialiniame tinkle „X“, kuris galėjo duoti pradžią šiai sąmokslo teorijai. Jis buvo paskelbtas vasario 28-ąją ir jau peržiūrėtas 8,3 mln. kartų.

Ekrano nuotr. iš „X“/Įrašas socialiniame tinkle „X“, galimai įkvėpęs naują sąmokslo teoriją
Ekrano nuotr. iš „X“/Įrašas socialiniame tinkle „X“, galimai įkvėpęs naują sąmokslo teoriją

Šioje paskyroje pastarosiomis dienomis pasirodė daugiau įrašų, kurių turinys iš dalies ar visiškai sutampa su cituotais: apie giltinę, įtakingų žmonių mirtis, karalienės Camillos pareigų pertrauką, žirgus ir tariamą jų sąsają su J.Rothschildo mirtimi. Tik „Cillian“ prisistatančio asmens įrašai peržiūrėti po kelias dešimtis, milijoną ar net 7,5 mln. kartų.

Blogos žinios – per trumpą laiką

Internautų paminėti įvykiai – neišgalvoti, bet juos sieja nebent laikas ir tai, kad visi susiję su karališkų šeimų atstovais ar įtakingais žmonėmis.

Jungtinės Karalystės karaliui Karoliui III tikrai buvo diagnozuotas vėžys. Apie tai pranešta vasario pradžioje, ligos forma nenurodyta. 75 metų monarchas kuriam laikui pristabdė dalyvavimą renginiuose, mat prieš tai buvo atlikta ir prostatos operacija, tačiau jau vasario viduryje vėl pasirodė viešumoje – dalyvavo sekmadienio pamaldose.

Buvusi karaliaus brolio Andrew žmona Sarah Ferguson panašiu metu – sausio pabaigoje – išgirdo odos vėžio diagnozę. Praėjusiais metais ji gydėsi krūties vėžį.

„Scanpix“ nuotr./Jorko hercogienė Sarah
„Scanpix“ nuotr./Jorko hercogienė Sarah

Kate Middleton sausį buvo atlikta planinė pilvo operacija. Tiksli moters diagnozė nebuvo paskelbta. Nors sosto įpėdinio žmona iš ligoninės buvo išrašyta jau sausio pabaigoje, pareigų ji greičiausiai imsis tik per Velykas.

Jauniausias karaliaus brolis princas Edwardas tikrai buvo atsitraukęs nuo karališkųjų pareigų, bet tai užtruko vos savaitę – iki žinios, kad Karolis III serga vėžiu. Kol pastarajam buvo atliekamos medicinos procedūros, princas vėl dalyvavo renginiuose.

Vasario 27-ąją pranešta apie Th.Kingstono mirtį. Jis buvo vedęs Elžbietos II pusbrolio Kento princo Michaelo dukrą ledi Gabriellą.

G.Kingston yra kiek atokiau nuo viešumoje matomų karališkųjų asmenų, dirba rašytoja ir redaktore. Nepaisant to, užuojauta moteriai buvo pareikšta ir informacija apie netektį paskelbta aukščiausiu lygiu.

Ir Velso princesės Catherine paskyroje, ir karališkosios šeimos kanale „Facebook“ buvo patvirtinta, kad vyro mirties priežastimi tapo „trauminis širdies sužeidimas“. Šalia T.Kingstono kūno jo tėvų namuose buvo rastas ginklas. Mirtis, kaip pranešta, nebuvo įtartina.

Serga ir miršta garbaus amžiaus žmonės

Lordo J.Rothschildo gyvybė užgeso vasario 26 d. Londone. Investicijų bankininkas mirė sulaukęs 87-erių. Įdomi detalė – pernai gegužę jis surengė pietus Waddesdon dvare buvusio JAV valstybės sekretoriaus H.Kissingerio 100-mečio jubiliejaus proga.

Nė vieno iš šių vyrų, kurių pavardės minėtos įvairiose sąmokslo teorijose ir melagienose, nebėra tarp gyvųjų. H.Kissingeris Anapilin iškeliavo pernai rudenį.

Minėti juodi žirgai prie Bakingemo rūmų, kaip ir juoda figūra per Karolio III karūnavimą, nebuvo nieko paslaptingo. Vaizdo įraše užfiksuota įprasta ceremonija – karaliaus sargybos pasikeitimas. Tai vyksta kiekvieną dieną priešpiet.

Ekrano nuotr. iš „X“/Britų karaliaus sargybos pasikeitimas prie Bakingamo rūmų
Ekrano nuotr. iš „X“/Britų karaliaus sargybos pasikeitimas prie Bakingamo rūmų

Pasikeitime dalyvauja kapralas majoras, kuris neša karališkąją vėliavą, du puskarininkiai, trimitininkas ir 10 karių (angliškai ši grupė vadinama Long Guard). Karaliui išvykus, karininko ir trimitininko nebūna (Short Guard).

Platinamame vaizdo įraše matyti Long Guard pasikeitimas į Short Guard ir raitelių vykimas į Haid Parko barakus. Monarcho nebuvo Bakingemo rūmuose, todėl išnešta uždengta vėliava.

Taip pat vasario pabaigoje sunegalavo Norvegijos karalius Haraldas V ir popiežius Pranciškus. Dėl lengvų gripo simptomų pontifikas atšaukė viešus susitikimus. Bet praėjusį šeštadienį jis susitiko su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

87-erių argentinietis pastaraisiais metais turėjo nemažai sveikatos problemų – nuo kelių ir klubų skausmų iki gaubtinės žarnos uždegimo ir birželį atliktos išvaržos operacijos.

Jo bendraamžiui Haraldui V pastaraisiais metais buvo atlikta širdies operacija, jis gulėjo ligoninėje dėl kvėpavimo takų problemų ir infekcijų. O privačių atostogų Malaizijoje metu dėl infekcijos buvo paguldytas į ligoninę. Pirmadienį karalius buvo perkeltas į Oslo universitetinę ligoninę

Nepaisant senyvo amžiaus ir vis sutrinkančios sveikatos, vyriausias Europos monarchas neseniai pareiškė neketinantis palikti sosto. Taip jis kalbėjo, kai prieš pat Naujuosius karūnos atsisakė Danijos karalienė Margrethe II. Ji sostą, kuriame išbuvo 52 metus, užleido sūnui Frederikui. To priežastimi 83-ejų monarchė nurodė amžių ir sveikatos problemas.

15min verdiktas: trūksta konteksto. Prielaida, esą pastarojo meto mirtys, ligos ir pasitraukimai iš pareigų karališkosiose šeimose yra susiję, nepagrįsta. Anapilin iškeliavo ar sunegalavo daugiausia garbaus amžiaus arba anksčiau sunkiai sirgę žmonės. Vienas žmogus pats nutraukė savo gyvybę. Šie įvykiai nesusiję ir su mistika – internautų minimos paslaptingos figūros yra įprastas pareigas einantys žmonės.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius