Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mairūno receptai: makaronai su aštriu padažu

Makaronai, mano įsitikinimu, yra toks produktas, kurį galima valgyti bet kokiomis progomis. Jų įvairovė ir galimybė fantazuoti gaminant patiekalus yra neišsemiama.
Makaronai su aštriu padažu
Makaronai su aštriu padažu / Mairūno nuotr.

Šiandien siūlau pasigaminti farfalla (it.peteliškė) formos makaronus su aštriu padažu.

4 asmenims pamaitinti reikės:

400 g makaronų,

0,5 baklažano,

400 g skardinės nuluptų pomidorų savo sultyse,

1 geltonos saldžios paprikos,

1 nedidelės cukinijos,

1 nedidelio raudono svogūno,

2 raudonų čili pipirų,

alyvuogių aliejaus,

druskos, rudojo cukraus ir džiovintų bazilikų.

Pirmiausia reikia paruošti baklažaną, kad nebeliktų aitrumo. Galima supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska, galima pamerkti juos į sūrų vandenį. Čia jau kaip kam patogiau. Svarbu, kad procedūra truktų ne mažiau kaip pusę valandos. Toliau reikia kubeliais supjaustyti papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustyti čili pipiriukus.

Kai visos daržovės jau susmulkintos, statykite ant ugnies didelę keptuvę aukštesniais kraštai ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Pirmiausia truputėlį apkepkite svogūną, paskui dėkite cukiniją, papriką ir čili pipirus. Porą minučių pakepus, sukraukite nusausintus baklažanus ir pomidorus. Be abejo, galima naudoti šviežius luptus pomidorus, bet tokiu metų laiku jie netenka puikaus aromato. Taigi šiuo atveju pomidorai iš skardinės yra tikrai ne pats prasčiausias pasirinkimas.

Apmaišę daržoves, jas uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies. Dabar pats laikas imtis makaronų. Virkite juos dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 12 minučių.

Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įdėkite žiupsnį druskos, didelį valgomą šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską apmaišykite ir tuoj pat dėkite į lėkštes. Šį patiekalą reikia valgyti tol, kol jis yra karštas.

Patiekalą galima paskaninti tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais smulkintais bazilikais.

Skanaus!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius