Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Su džiovintais vaisiais – skaniau!

Vaisiai
Sauliaus Žiūros/BFL nuotr. / Vaisiai
Šaltinis: „Savaitė“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kviečiami pasigaminti sveikų ir gardžių patiekalų su džiovintais vaisiais.

Morkų salotos su džiovintais vaisiais

Jums reikės: 6 morkų, 10 džiovintų abrikosų, 6 džiovintų slyvų, ½ stiklinės razinų, 6 griežinėlių džiovintų obuolių, ½ stiklinės graikinių riešutų.

Padažui: ½ stiklinės medaus, 2 šaukštų aliejaus, ½ šaukštelio cinamono.

Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su razinomis, susmulkintais riešutais, kubeliais supjaustytais abrikosais, obuoliais ir slyvomis. Paruoškite padažą: pašildykite medų, įpilkite aliejaus ir įberkite cinamono. Užpilkite salotas. Prieš patiekdami palaikykite bent 10 minučių.

Vištienos juostelės su abrikosais

Jums reikės: 4 vištienos filė gabalėlių, 1 stiklinės džiovintų abrikosų, 3 šaukštų razinų, 300 g grietinėlės, druskos, vištienos prieskonių, kario, aliejaus.

Vištieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę su aliejumi, įberkite prieskonių ir gerai apkepkite. Tada mėsą sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir suberkite gerai nuplautus bei 1 val. vandenyje pamirkytus abrikosus ir razinas. Virkite ant silpnos ugnies nuolat pamaišydami. Po 15 min. nukaiskite ir patiekalą palaikykite šiltai.

Vištienos kotletai su džiovintų slyvų ir obuolių įdaru

Jums reikės: 600 g maltos vištienos, 1 stiklinės grietinėlės, pipirų, druskos, 2 kiaušinių, 1/3 stiklinės pieno, 6 batono riekelių, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų, 0,5 stiklinės džiovintų obuolių, miltų, aliejaus.

Džiovintus obuolius ir slyvas nuplaukite, pamerkite į vandenį, palaikykite 2 val. ir sumalkite. Į maltą vištieną įberkite druskos, pipirų ir pamažu pildami grietinėlę gerai išsukite. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius su pienu ir trupučiu druskos, į kitą įberkite miltų, o į trečią sudėkite mažais kubeliais supjaustytą batoną. Iš vištienos suformuokite nedidelius kotletukus į kiekvieno vidų dėdami džiovintų vaisių įdaro. Kotletukus apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir dar apvoliokite batono kubeliuose. Apkepkite įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą ir dar 10 min. kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje.

Su alumi ir džiovintais vaisiais kepti maltiniai

Maltiniams: 600 g maltos mėsos, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, 30 g sviesto, 1 piene išmirkyta batono riekelė, 2 šaukštai krakmolo, mėsos prieskonių, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltiniams patepti.

1 butelis alaus ir džiovintų vaisių: slyvų, kriaušių, abrikosų.

Į mėsą įmaišykite plaktą kiaušinį, kubeliais supjaustytą ir svieste pakepintą svogūną, batono riekelę, krakmolą ir prieskonius. Iš paruoštos masės suformuokite maltinius ir sudėkite į aliejumi pateptą skardą. Maltinių viršų patepkite aliejumi. Į skardą supilkite alų ir sudėkite džiovintus vaisius. Kepkite apie 1 val. 220 °C temperatūros orkaitėje. Patiekite su bulvių koše.

„Savaitė“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min