-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsimiegoti naktį?

Jei blogai išsimiegate naktį ir jaučiate mieguistumą dienos metu, ko gero, susiduriate ir su problemomis darbe, taip pat sudėtinga atlikti kasdieninius darbus. Pateiksime keletą rekomendacijų, kaip įveikti tokį mieguistumą.
Mieguistumas
Mieguistumas / Flickr.com

Nepamirškite, kad vyresniems žmonėms vidutiniškai reikia miegoti 7-9 valandas per parą, o paaugliams – 9. Lova reikalinga miegui arba seksui, tačiau ne televizoriaus žiūrėjimui, el. pašto tikrinimui ir laiškų atsakinėjimui, ne sąskaitų skaičiavimui ir ne karštiems ginčams.

Nustatykite, kada turite kiekvieną vakarą gultis miegoti ir kiek jums reikia iš viso valandų išsimiegoti. Kai turėsite kelias laisvas dienas, įvertinkite, kiek jūs turite miegoti, kad pilnai išsimiegotumėte, ir pagal tai suskaičiuokite laiką, kada reikia gultis miegoti.

Jei reikės persukti laiką (kelionės metu ar persukant žiemos-vasaros laiką), prie šio pokyčio pratinkitės po truputį. Kiekvieną vakarą gulkitės miegoti 15 minučių anksčiau. Taip per keturias dienas laiko režimą pakeisite iki valandos.

Turėkite dienos režimą ir jo laikykitės. Pusryčiai ir pietūs – tuo pačiu laiku, ir tai neturi būti užkandžiavimas kava su pyragaičiais. Vakarienė – 2-3 valandos iki miego. Kasdien atlikite fizinius pratimus po 30 minučių, tačiau ne vėliau nei likus 3 valandoms iki miego. Nereikėtų grįžus po darbo šiek tiek prigulti, kadangi taip pažeidžiate nakties miegą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius