-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktai, gerinantys mūsų miegą

Niekam ne paslaptis, kad sveikata priklauso ir nuo gero bei sveiko miego. Be šio ingrediento, galima nesvajoti ir apie grožį. Tačiau mūsų beprotiškas, pilnas streso gyvenimas, priverčia mus blogai miegoti – kartais susiduriame su nemigo pilnomis naktimis, dažnai prisižadiname... Visa tai kalba apie neteisingą dienos režimą ir nesveiką gyvenimo būdą.
Ką valgyti, norint išsimiegoti?
Ką valgyti, norint išsimiegoti? / Flickr.com

Ką gi daryti? Vienas iš patarimų – peržvelgti savo meniu. Vieni iš gydytojų teigia, kad maisto racione turi atsirasti aminorūgšties triptofano, kurio dėka padidėja hormonų serotonino ir melatonino – būtent jie reguliuoja miego režimą. Be to, vartoti šiuos produktus derėtų antroje dienos pusėje link vakaro.

Bananai. Turtingi kaliu bananai, taip pat aprūpina organizmą ir B6 vitaminu, o būtent šis vitaminas reikalingas melatonino, padedančio mums užmigti, gamybai.

Vyšnios. Tai vienas iš nedaugelio natūralių melatonino šaltinių, kontroliuojančių taip pat ir „vidinį laikrodį“. Todėl šiek tiek vyšnių sulčių prieš miegą padės mums greičiau užmigti.

Avinžirniai. Ankštinių šeimos produktas, praturtintas B6 vitaminu, kuris tiesiog būtinas melatonino gamybai.

Vitamino B6 rasite ir grūdiniuose dribsniuose su džiovintais vaisiais.

Šviežios kulinarinės žolės. Dauguma žolelių ir prieskonių ramina žmogaus organizmą. Tarkim, šalavijas ir bazilikas šalina įtampa. Pabandykite naudoti šias žoleles gamindami pietus ir vakarienę. Ir atvirkščiai venkite raudonosios paprikos ir juodųjų pipirų antroje dienos pusėje – jie žadina.

Jasmine ryžiai. Pagal naujausius tyrimus, būtent jasmine ryžiai padidina triptofano kiekį kraujyje, todėl daugiau triptofano patenka ir į smegenis, o tai padeda lengviau užmigti.

Liesa mėsa arba baltyminiai produktai, turintys mažai riebalų. Tai ir pupos, ir žuvis, ir kiaušiniai. Šiuose produktuose taip pat nemažai triptofano – ilgiau miegosite, rečiau prisižadinsite.

Citrininė melisa gerina virškinimą ir ramina emocijas bei jaudulį, todėl lengvai padeda įveikti stresą.

Riešutai (graikiški, migdolų, lazdynų, anakardžių) stiprina širdį dėl juose esančių nesočiųjų riebalų, o tuo pačiu ir didina serotonino kiekį organizme.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius