Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 04

Nuoširdi „Žalgirio“ darbininko padėka: „Malonu varžytis su geriausiais“

Eurolygos sezonas baigėsi, bet Kauno „Žalgiriui“ dar liko neužbaigtų darbų – su tokia mintimi į sirgalius ir savo sekėjus po pasibaigusios ketvirtfinalio serijos kreipėsi „Žalgirio“ gynybos asas Arnas Butkevičius.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno klubas ketvirtadienio vakarą 66:77 nusileido „Barcelona“ ekipai ir seriją iki trijų pergalių pralaimėjęs 0-3 užbaigė savo pasirodymą šio sezono Eurolygoje.

A.Butkevičiui tai buvo antras sezonas pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre ir pirmas, kai Eurolygoje žaidžiama dabartiniu formatu. Klaipėdietis Eurolygoje debiutavo dar 2014-2015 m. sezone gindamas gimtojo miesto „Neptūno“ komandos spalvas.

Praėjusią vasarą iš Vilniaus „Ryto“ persikėlęs į „Žalgirį“, puolėjas nepasimetė į jį nukreipus gerokai ryškesnes prožektorių šviesas.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Arnas Butkevičius
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Arnas Butkevičius

A.Butkevičius buvo vienas iš penkių žalgiriečių, sužaidusių visas 37 rungtynes Eurolygoje, o pagal laiką ant parketo jis nusileido tik komandos lyderiams – Edgarui Ulanovui, Keenanui Evansui ir Rolandui Šmitui.

Po 22,5 minutės rungtyniavęs puolėjas vidutiniškai rinko po 5,3 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 1,1 kamuolio ir fiksavo vidutinį 7,4 balų naudingumą.

Be to, praktiškai kiekvienose rungtynėse A.Butkevičiui buvo patikima varžovų lyderio priežiūra savoje aikštės pusėje.

„Eurolygos sezonas mums baigėsi. Didelė padėka už visą paramą ir emocijas, kurias mums šiemet suteikė sirgaliai. Buvo malonu aikštėje žaisti ir varžytis su geriausiais. Bet vis dar turime nebaigtų darbų“, – instagrame po Eurolygos sezono finišo rašė A.Butkevičius.

Pernai su „Rytu“ pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs puolėjas bandys tą patį pakartoti ir su „Žalgiriu“. Iki Lietuvos krepšinio lygos reguliariojo sezono pabaigos kauniečiams liko vos trejos rungtynės, o jau po maždaug savaitės startuos LKL atkrintamosios varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius