Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 22

Mąsli „Žalgirio“ galva: apie naujokų paieškas, Šaro pastabą ir NBA divizioną Europoje

Svarbiausiame „Žalgirio“ arenos kabinete, kuriame žėri du geriausio Eurolygos metų vadybininko prizai – apmąstymų dienos. Nuo bankroto slenksčio Kauno klubą gelbėjęs ir kartu su Šarūnu Jasikevičiumi iki Eurolygos finalo ketverto vedęs Paulius Motiejūnas suka galvą, kaip susigrąžinti sėkmę.

Klausimų itin daug – netikėti pranešimai apie NBA divizioną Europoje, neramus Joffrey Lauverge'o sveikatos testas, lūkesčių kol kas nepildantis komandos lyderis, sunkios naujoko paieškos ir aštri Šarūno Jasikevičiaus pastaba.

Ne tokios medaus mėnesio pradžios turbūt tikėjosi P.Motiejūnas, prieš gerą savaitę sumainęs žiedus su daugkartine Lietuvos meninės gimnastikos čempione, „Žalgirio“ šokėja Karolina Sklenyte. „Su vedybiniu gyvenimu viskas puiku, ačiū. Gaila tik, kad laimėti nepadeda“, – ilgo ir atviro pokalbio su 15min pradžioje šyptelėjo klubo direktorius.

Svarbiausia „Žalgirio“ galva netrukus surimtėjo. Sezono pradžioje komanda, kuriai keliamas tikslas patekti į Eurolygos atkrintamąsias, išgyvena juodžiausią startą lygoje nuo 2008-ųjų, kai slegiamas finansinio nepritekliaus startavo 7 pralaimėjimais iš eilės.

„Labai gaila, kad taip žemai nukritome ir dabar turime tvarkytis tokioje situacijoje, bet yra kaip yra. Nenorime jokių pasiteisinimų“, – neišsisukinėjo P.Motiejūnas.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai buvo kol kas arčiausiai pirmosios pergalės šiame sezone, bet išbarstė 16 taškų pranašumą ir galiausiai dramatiškoje pabaigoje krito prieš Miuncheno „Bayern“ klubą. Pralaimėjęs penktą sykį iš eilės „Žalgiris“ liko vienas Eurolygos turnyrinės lentelės apačioje.

„Nenoriu grįžti į tuos laikus, kai mes pakovodavome, pavargdavome ir sakydavome, kad viskas gerai. Ne. Mes turime laimėti“, – ryžtingai kalbėjo Kauno „Žalgirio“ direktorius.

VIDEO: Maksimalus atsidavimas: pavyzdinga žalgiriečių kova dėl antrųjų šansų

„Dabar, ko reikia – tai tikėjimo, kad galime laimėti. Su tikėjimu atsiranda pasitikėjimas savimi ir komanda. Normalu, kad tuomet, kai nelaimi – pradedi galvoti, kodėl? Mes turime eiti ir kautis tik dėl pergalės. Kol kas šito nėra“, – pabrėžė klubo direktorius.

Mato žaidimo progresą

Vieną ryžtingą sprendimą sunkiai prasidėjusiame sezone P.Motiejūnas jau priėmė – vos po dvejų rungtynių atleido austrą Martiną Schillerį, pakeisdamas jį kur kas griežtesniu slovėnu Jure Zdovcu.

„Treneriu esame tikrai patenkinti. Matome, kaip jis dirba – su užsidegimu, energija. Tikime, kad pajudėsime“, – vylėsi P.Motiejūnas.

„Pasikeitė komandos treniruotės, energija, gynyba. Ir mintis yra aiškesnė. Tikrai komanda klijuojasi. Matome progresą. Dabar reikia, kad sugrįžtų visi žaidėjai, turėtume laiko kartu pasitreniruoti ir jis (progresas) pasimatys. Treneris kol kas palieka puikų įspūdį – ir kaip bendrauja, ir kaip sutaria su žaidėjais, kokį turi ryšį. Kaip tiki žaidėjais, ir kaip žaidėjai tiki juo“, – pasikeitusia emocija komandos viduje džiaugėsi „Žalgirio“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Vos prieš 10 dienų į Lietuvą atvykęs legendinis Slovėnijos krepšininkas J.Zdovcas kol kas turėjo beprotišką tvarkaraštį – trejas rungtynes Eurolygoje ir dar vienas LKL pirmenybėse. Su komanda jis dažniau keliavo, nei turėjo galimybių dirbti treniruotėse.

„Pasikartosiu, nenoriu pasiteisinimų, bet situacija jam – tikrai nedėkinga. Ir dėl traumų, ir dėl to, kad tiesiog nėra, kada treniruotis. Treneris neverkia, verti nenorime ir mes. Turime labai prastą situaciją ir bandome iš jos kapanotis“, – pokalbį tęsė P.Motiejūnas.

Laukia medikų atsakymo

Nutraukti nesėkmių seriją lengva nebus. Kitą savaitę Eurolygoje „Žalgirio“ laukia dar dvi sudėtingos išvykos – su Tel Avivo „Maccabi“ ir su Eurolygos čempione Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Blogiausia, kad „Žalgirį“ retina traumos. Kautis su „Bayern“ negalėjo petį susižeidęs Joffrey Lauvergne‘as, blauzdą pasitempęs Janis Strelniekas ir kelio skausmus jaučiantis Emmanuelis Mudiay, kuris ruošėsi mačui ir buvo trenerio planuose, bet atkrito prieš pat rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius