Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 12

V.Kariniauskas – apie G.Žiemelio pranašystę sugadinusį metimą ir R.Sulaimono traumą

Kauno „Žalgirį“ pranokusi Vilniaus „Wolves“ komanda iškovojo septintąją pergalę iš eilės per abu frontus, tačiau Vaidas Kariniauskas padebesiais dėl to neskrajoja. „Mes nežaidžiame labai gerai“, – 15min po dvikovos teigė įžaidėjas, tritaškiu metimu mačo pabaigoje sugadinęs klubo savininko Gedimino Žiemelio pranašystę.

Trečiojo kėlinio pabaigoje absoliutaus lyderio Rasheedo Sulaimono, kuris patyrė skaudžiai atrodžiusią čiurnos traumą, netekusi Vilniaus „Wolves“ ekipa susitelkė, spurtavo 11:0 ir išrašė pirmąjį Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimą šį „Betsafe-LKL“ sezoną.

Šalies pirmenybėse užgimė trivaldystė – po 8 pergales ir 1 pralaimėjimą dabar turi ne tik šios dvi komandos, bet ir Vilniaus „Rytas“.

„Smagu laimėti prieš „Žalgirį“, bet to pernelyg kažkaip nesureikšminame, – po mačo 15min sakė Vaidas Kariniauskas, Vilniaus ekipos įžaidėjas. – Po rungtynių treneris sakė, kad turime išlikti ant žemės, nes vėl žaisime svarbias rungtynes po dviejų ar trijų dienų. Žinome, kad „Žalgiris“ į šias rungtynes atėjo prieš dvigubą Eurolygos savaitę, nežinau, ar jie žaidė 100 proc., bet rotavo daug žaidėjų, kadangi reikia juos išlaikyti šviežius. Negalime sureikšminti šios pergalės, džiaugiamės ja, bet rytoj turime treniruotę.“

Tinkamą toną dvikovai „Wolves“ uždėjo dar mačo pradžioje, kai per pirmąsias penkias minutes „Žalgiriui“ leido pelnyti vos 1 tašką.

„Manau, kad mes gan gerai puolėme, tai neleido „Žalgiriui“ bėgti į greitas atakas, o penki prieš penkis mes gerai susigynėme, nes žinojome stipriąsias jų puses ir neleidome jiems tuo pasinaudoti. Tai priežastys, kodėl „Žalgiriui“ per pirmąsias penkias minutes leidome įmesti vos 1 tašką“, – sakė 15 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus surinkęs V.Kariniauskas.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

„Wolves“ rūbinėje per daug džiaugsmo nebuvo ir dėl Rasheedo Sulaimono traumos. Tai – rezultatyviausias Europos taurės žaidėjas, kuris šiame turnyre žygiuoja penktoje vietoje ir pagal rezultatyvius perdavimus.

29-erių amerikietis itin skaudžiai nikstelėjo čiurną ir mačą baigė anksčiau laiko. Po rungtynių jį link išėjimo lydėjo per pečius apsikabinęs Jeffery Tayloras ir naujasis „Wolves“ komandos vadovas.

„Klausiau, kas nutiko, tai sakė, jog susižeidė čiurną. Tikiuosi, kad tik čiurną ir kad trauma nėra stipri“, – sakė V.Kariniauskas.

Kam „Wolves“ komandoje teks atstoti žaidėją, kuris šį sezoną tiesiog dominavo?

„Visi po truputį, visi po truputį, – sakė V.Kariniauskas. – Žiūrėsime, kokia trauma, bet tikimės, kad jis greitai grįš. Jei jis praleis keletą rungtynių, visi turės žengti žingsnį į priekį po truputį. Mes negalime prarasti gero kelio, turime važiuoti juo toliau.“

Likus 33 sekundėms iki rungtynių pabaigos, V.Kariniausko taiklus tritaškis metimas sugadino klubo savininko Gedimino Žiemelio, kuris spėjo, jog „Žalgiris“ bus įveiktas 8 taškų pranašumu, pranašystę.

Ar Vaidas nebijo, jog toks metimas jam gali kainuoti nurėžtą atlyginimą?

„Nebijau, – juokėsi „Wolves“ atakų organizatorius. – Manau, kad dar geriau, jog laimėjome didesniu pranašumu nei jis sakė.“

Krepšininkas atsakė į klausimą, kaip komandos rūbinėje žiūrima į G.Žiemelio viešus spėjimus.

„Žinoma, pasikalbame apie tai, nes viską matome ir viską žinome. Kiekvienas žmogus gali kalbėti, ką jis nori. Aš irgi galiu pradėti prognozuoti, kaip ir kiek kuri komanda laimės. Jeigu jam taip reikia ir jis taip daro, mums tai yra visiškai nesvarbu. Palaikome jį, nes Gediminas yra mūsų komandos savininkas“, – teigė V.Kariniauskas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tai buvo jau septintoji „Wolves“ pergalė iš eilės per abu Europos taurės ir „Betsafe-LKL“ turnyrus. Tačiau V.Kariniauskas padebesiais dėl to neskrajoja.

„Keisčiausia, kad mes nežaidžiame labai gerai, – 15min sakė įžaidėjas. – Kiekvienos rungtynės yra vis kitokios ir kiekvienose rungtynėse mes pridarome vis kažkokių klaidų. Ši komanda susirinko vėlai, o žaidėjai suvažiavo iš skirtingų kampų. Kai kurie žaidėjai buvo traumuoti, o kai kurie neseniai pasirašę sutartis. Man asmeniškai atrodo, jog dabar yra pasiruošimo etapo pabaiga ar tik sezono pradžia. Bet kol laimime, tol gerai. Tikėkimės, kad taip bus ir toliau.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius