Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 07

Dominuojantį pasirodymą surengęs J.Valančiūnas: „Yra kas kalba, yra kas daro“

Jonas Valančiūnas surengė geriausią pasirodymą 2023-ųjų planetos pirmenybėse Maniloje, o Lietuva 100:84 įveikė Luka Dončičiaus vedamą Slovėniją, tačiau nesėkmės prieš Serbiją skausmo tai rinktinės kapitono širdyje nenumalšino.

Užmarštyje pralaimėjimą ketvirtfinalyje palikusi Lietuvos rinktinė 100:84 suvystė Slovėniją ir šeštadienį dėl penktos vietos pasaulio pirmenybėse susikaus su kaimyne Latvija.

Treneris Kazys Maksvytis po pergalės atskleidė, jog auklėtinius motyvavo rūbinėje pakabinta nepagarbia Luka Dončičiaus tėčio Sašos fraze apie Lietuvos pasirodymą prieš Serbiją.

Apie šią motyvacinę priemonę pasisakė ir geriausią asmeninį pasirodymą čempionate surengęs rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

„Oi, čia tų kalbininkų pilna... Yra kas kalba, yra kas daro. Tiek“, – po mačo sakė JV.

Prieš slovėnus tiesiog dominavęs J.Valančiūnas pelnė 24 taškus (8/14, 0/1 trit., 8/8 baud.) ir sugriebė 12 kamuolių, surinkdamas 29 naudingumo balus per 27 minutes.

Vidurio puolėjas galingais dėjimais ne sykį tikrino arenos darbuotojų darbą – lankams teko ne sykį atlaikyti vidurio puolėjo jėgą.

Slovėnijai nepadėjo ir net 37 minutes ant parketo praleidęs supertalentas Luka Dončičius.

Tai buvo pirmoji lietuvių pergalė prieš Slovėniją po dviejų itin skaudžių nesėkmių 2021-ųjų metų olimpinėje atrankoje Kaune bei 2022-ųjų metų Europos pirmenybėse Vokietijoje.

„Džiaugiuosi. Kaip ir sakiau, dabar žaidžiame dėl fanų, kurie atvažiavo čia, kurie sėdi prie televizorių, serga už mus. Čia tokia duoklė jiems. Čia tos dvejos rungtynės... Taip, reitingai, aukštyn, žemyn, kitų metų vasara – gal ir nelabai daug reiškia, bet žaidžiame dėl fanų“, – po pergalės kalbėjo J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas: nenorim išeit iš čempionato kaip „pasidavėliai“

„Nenorime išeiti iš čempionato kaip kokie pasidavėliai. Kovosime iki galo. Stipriai“, – pažadėjo kapitonas.

Artėjantį šeštadienį kovoje dėl penktos pasaulio pirmenybių vietos Lietuva susikaus su ne vieną staigmeną šiame čempionate pateikusia Latvija.

– Ar dėl gerbėjų žaisti yra lengviau?

– Taip pat sunku. Gal to jaudulio jau nebėra. Spaudimo tiek daug nėra, bet žaisti rungtynėse vis tiek reikia. Neišnaudotas šansas... Bet laikrodžio atgal nebeatsuksi ir nieko nebepakeisi, dabar reikia žiūrėti į priekį. Buvo šitos rungtynės, dabar laukia latviai.

– Ar tai bent kiek numalšino skausmą dėl pralaimėjimo Serbijai?

– (Ilga pauzė). Geras klausimas. Nežinau... Serbai atėmė iš mūsų šansą eiti toliau. Vis tiek bus skaudu, kad ir kiek laiko praeis.

VIDEO: Rokas Jokubaitis: sužaidėm gerai, dabar į kovą su latviais

– Treneris minėjo, kad motyvacijos komandai pridėjo ir Saša Dončičiaus (Luka Dončičiaus tėvo) pasisakymai. Kiek tai buvo svarbu?

– Oi, čia tų kalbininkų pilna... Yra kas kalba, yra kas daro. Tiek.

– Ką pasako 37-ios L.Dončičiaus minutės tokios svarbos rungtynėse?

– Kad jie bandė laimėti (šypteli). Netaupė jo. Pažaidė.

- Kaip galima įvertinti Lietuvos rinktinės gynybą prieš jį?

– Kažkiek apsitvarkėme. Jis įmes. Jis – superinis talentas. Jis savo (taškus) įsimes, bet turime limituoti jo aikštelės skaitymus ir visą kitą. Toks ir buvo planas. Padarėme tai. Galų gale turime rezultatą mūsų naudai.

VIDEO: Deividas Sirvydis: aikštelėje pamirštam visas draugystes ir kovojame dėl pergalės

– Nemanote, kad teisėjai rodo per didelę pagarbą jam?

– Nieko nesakysiu apie teisėjavimą. Viskas gerai. Dar liko vienos rungtynės (juokiasi).

– Tapote rezultatyviausiu visų laikų rinktinės krepšininku, aplenkėte Šarūną Jasikevičių. Ar jums tai svarbu?

– Tiesą pasakius, nežinojau apie tai iki tol, kol tai neįvyko. Nežinau, nesiekiau to, bet tikrai malonu. Didelis įvertinimas. Aš didžiuojuosi žaisdamas rinktinėje, atstovaudamas Lietuvai, kiekvieną vasarą atvažiuodamas. Kol sveikata leis ir kol būsiu naudingas – tą ir darysiu. Man garbė ir tokie įvertinimai tik dar labiau veža.

VIDEO: Kazys Maksvytis: komandą motyvavo Saša Dončičiaus frazė pakabinta rūbinėje

– Kokios mintys apie mačą su Latvija dėl 5 vietos?

– Dėl 5 vietos, sakau... Broliukų kova (šypteli). Eisime, kovosime, bandysime rodyti gerą krepšinį. Po rungtynių pakalbėsime, ar pavyko.

– Jonai, iš likusių 4 komandų, kalbant apie titulą, kuri palieka didžiausią įspūdį?

– Manau, visos likusios yra stiprios. Visos ypatingos ir kažką turi, ko neturi kitos. Net nežinau kuri. Viena už kitą geresnė. Manau, bus geras finalinis ketvertukas.

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

VIDEO: „Krepšinio karštis“: Lietuvos pamoka Slovėnijai, (ne)broliškas derbis ir žvilgsnis į pusfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius