Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 25

Skambiai prisistatęs M.Normantas apie duobelę: „Pamatėme rezultatą ir sustojome“

Margiris Normantas skambiai debiutavo Lietuvos rinktinėje didžiajame turnyre. Pirmajame pasaulio čempionato mače Vilniaus „Ryto“ kapitonas buvo rezultatyviausias ir leido komandai išvengti nemalonumų akistatoje su Egiptu.

M.Normantas užleido vietą Tomui Dimšai startiniame penkete, kuris greitai ėmė krautis pranašumą prieš Afrikos komandą.

Antrajame kėlinyje skirtumas tarp ekipų jau pasiekė 20 taškų, o pergalė atrodė jau Lietuvos kišenėje.

Bet tuomet lietuviai užstrigo.

Egiptas ėmė spaustis baudos aikštelėje, mūsiškiai metė pro šalį tritaškius, nežibėjo ir gynyboje, o skirtumas ėmė tirpti.

Trečiajame kėlinyje komandas teskyrė jau tik 8 taškai, bet daugiausiai M.Normanto pastangomis lietuviai atsilaikė.

Trys jo tritaškiai, žaidimo kūryba ir iš viso 18 pelnytų taškų buvo kertinis Lietuvos pergalės faktorius, jau nekalbant apie gynybą, kurioje M.Normantas dažniausiai atstovi nepriekaištingai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Pamatę rezultatą antrame kėlinyje, kai pirmavome 18 taškų, truputį sustojome gynyboje, – po pergalės 93:67 sakė gynėjas. – Mes esame ir būsime tokia komanda, kad turime pradėti viską nuo gynybos. Smagu, kad ketvirtame kėlinyje išėjus Gabrieliui Maldūnui susitvarkė gynyba. Smagu žiūrėti, atsidarė ir pats.

Bet nebuvo viskas sklandu, buvo duobelė antrame kėlinyje. Turime peržiūrėti įrašą, pažiūrėti, ką ne taip darėme gynyboje, nes buvome susitarę vienaip, o gavosi kitaip. Galutinis variantas gavosi neblogas.“

Jam tai buvo pirmas oficialus mačas su Lietuvos rinktinės apranga, jei neskaičiuosime rinktinių langų.

„Buvo startinis jauduliukas, nemeluosiu, – sakė Margiris. – Išėjau susikaupęs, išėjau dirbti gynyboje, susitvarkyti su vienu jų metiku. Pavyko ir įmesti – džiugu. Gal kitą dieną daugiau taškų pavyks įmesti kitam, tikrai to nesureikšminu.“

Jis vienu metu buvo pataikęs pusę Lietuvos tritaškių, kai lietuviai niekaip nesugebėjo nubausti varžovų už rizikas. Galiausiai, M.Normanto pavyzdžiu pasekė ir kiti lietuviai, iš viso įmetę 11 iš 36, taip sugebėdami uždaryti rungtynes paprasčiau.

„Jie labai spaudėsi, nes žinojo, kad turime du bokštus – D-Mo ir JV. Jie turėjo savo užduotis, pamatė, kad kai kurie blogiau metam ir nuo jų ėjo į pagalbas: tiek nuo manęs, tiek nuo Kariniausko. Ačiū dievui, kad pataikėme laisvi ir truputį lengviau laimėjome šiandien“, – atsiduso M.Normantas.

Kaip ir didžioji dalis silpnesnių komandų, Egiptas naudojo aikštės gynybą. Kaip su ja pavyko susitvarkyti lietuviams?

„Nebuvo jos labai daug, bet pradžioje ji mus ir išmušė. Galutiniame variante kamuolys nuėjo į kampus, kaip ir buvome susitarę, ir pataikėme savo metimus“, – sakė „Ryto“ žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius