-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penélope Cruz apie grožį: „Kai mečiau rūkyti, pagerėjo odos būklė“

Yra moterų, į kurias pažvelgus atrodo, kad laikas tikrai nėra jų priešas. Viena tokių – charizmatiškoji ispanė, Holivudo aktorė Penélope Cruz. Jai – 43-eji, ji augina du vaikus, tebesisuka kino pasaulyje ir visada atrodo tiesiog nuostabiai.
Penelope Cruz
Penélope Cruz / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau septynerius metus 43-ejų P.Cruz yra prekių ženklo „Lancôme“ ambasadorė, o apie grožį kalbėti, kaip pati sakė, pradėjo tada, kai išmoko pirmuosius žodžius. Visą vaikystę sukinėjusis savo mamos grožio salone Madride ji matė, kiek daug gali grožio meistrės ir jų priemonės.

„Mačiau, kokios moterys įeidavo į saloną ir kokios išeidavo. Nauja šukuosena, manikiūras ar makiažas priversdavo jas pasitempti, labiau savimi rūpintis, didžiuotis. Tai išties labai galingas įrankis“, – aktorė sakė vogue.co.uk.

©Lancôme nuotr./Penelope Cruz
©Lancôme nuotr./Penelope Cruz

Būdama paauglė ji labai susižavėjo italų aktore ir modeliu Isabella Rossellini. „Ji buvo stipri, nepriklausoma, savimi pasitikinti, šarminga, romantiška – viskas, ką maniau esant moteriška“, – hellomagazine.com yra sakiusi P.Cruz.

Makiažas: svarbiausia – akys

Jokių plastinių operacijų, tik vadinamosios šypsenos raukšlės aplink akis. P.Cruz, puikiai suprantanti makiažo galią, teigė, kad laisvomis nuo darbo dienomis ji visada leidžia savo odai pailsėti. „Naudoju tik blakstienų tušą, nes jis yra tarsi maža juoda suknelė akims“, – įsitikinusi ispanų gražuolė.

Didžiausia dėmesį aktorė visada skyrė ir tebeskiria akims. Kaip pati sakė, reikėjo daug laiko, kol ji išmoko pasidažyti taip, kaip iš tiesų jai tinka ir patinka.

„Manau, kad akys yra pačios svarbiausios ir išraiškingiausios. Jos geba išreikšti jausmus, kurių negali žodžiai“, – mano P.Cruz.

Aktorei labai patinka „Lancôme“ lūpų dažai – raudoni, rožiniai ir rudi. Laisvomis dienomis ji naudoja kūno spalvos arba švelniai rožinius lūpų dažus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Penelope Cruz filme „Šalti apkabinimai“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Penelope Cruz filme „Šalti apkabinimai“

Odos priežiūra

Aktorė pripažįsta, kad odos būklė pastebimai pagerėjo metus rūkyti. „Rūkiau labai daug, apie 7 ar 8 cigaretes per dieną. Tačiau kai mečiau, tikrai pamačiau skirtumą – pagerėjo odos būklė“, – sakė P.Cruz.

Natūralu, kad būdama garsaus prekių ženklo veidu ji naudoja ir jo kuriamą produkciją. Taip pat ji kasdien naudoja apsauginį kremą nuo saulės ir niekada neina miegoti nenusivaliusi makiažo.

Vakare veidą prausia muilu ir vandeniu, naudoja veido valymo pienelį, paskui užsideda drėkinamąją kaukę, paakius tepa kremu nuo raukšlių.

Sportas, mityba, sveikata

P.Cruz kasdien bent po valandą skiria sportui. Jai patinka klasikinis baletas, joga ir pilatesas.

Kaip sakė pati aktorė, jos grožio paslaptys susijusios ne tiek su naudojama produkcija, kiek su mityba. „Daug apie tai skaitau. Tikrai tikiu, kad skrandis yra mūsų antrosios smegenys“, – sakė ispanė.

Ji propaguoja Viduržemio jūros dietą, kuri susideda iš vaisių ir daržovių, ryžių, jogurto, sūrio, žuvies, vištienos, kiaušinių, riešutų, grūdų ir makaronų. Stengiasi vartoti kuo mažiau cukraus, druskos ir alkoholio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viduržemio jūros dieta

Visi kartais mėgsta laužyti nusistatytas taisykles, ne išimtis ir žymioji aktorė. Jos silpnybė yra duona su alyvuogių aliejumi, makaronai ir keptas maistas.

P.Cruz tiki papildų galia, tad kasdien vartoja probiotikus, fermentus ir vitaminus. „Tačiau specialius, geros kokybės, ne šiaip įprastus multivitaminus“, – pasakojo aktorė.

Dukart per metus ji profilaktiškai tikrinasi sveikatą. „Gal ir per dažnai, bet tai susiję su mano baiminimusi susirgti“, – sakė aktorė.

Grožio samprata

Kalbėdama apie tai, kas moterį iš esmės daro gražia, P.Cruz įsitikinusi – reikia mylėti ir gerbti save, tapti geriausiu draugu sau pačiam. „Bėgant metams vis mažiau stengiuosi būti tuo, kas nesu. Kur kas geriau jaučiuosi rodydama žmonėms, kas iš tiesų esu“, – sakė aktorė.

Ji itin žavisi prancūzėmis – jų rafinuotumu, elegancija. Jos įkvėpėjos – aktorės Jane Birkin, Juliette Binoche, Catherine Deneuve ir Marion Cotillard. Pasak P.Cruz, jos visos turi šį tą bendra – veikiausiai laisvę.

Geriausiai ji jaučiasi po masažo, todėl bent retkarčiais rekomenduoja jį ir kitoms moterims. O kad atrodytų graži, jaustųsi gerai kas naktį stengiasi miegoti mažiausiai šešias valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius