Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo Palangos poilsiautojus vilioja vandens vonelės su žuvytėmis?

Ar esate patyrę jausmą, kai šimtas mažų žuvyčių supuola aplink kojas ir jas... apkramto? Toks žuvyčių SPA šią vasarą vilioja Palangos poilsiautojus.
Kangalo žuvyčių SPA procedūra
Kangalo žuvyčių SPA procedūra / 123RF.com nuotr.

Keliaujant J.Basanavičiaus gatve akį patraukia didžiulė balta palapinė ir joje patiestas raudonas kilimas. Ten sumerkę kojas į akvariumus, pilnus mažyčių žuvyčių, sėdi poilsiautojai. Aplink netrūksta smalsių žvilgsnių ir laukiančių savo eilės miesto svečių.

Tai pedikiūras, masažas, gera savijauta ir puiki nuotaika viename.

„Tris sezonus prieš tai dirbome Šventojoje, šią vasarą vadovai nutarė Kangalo žuvyčių SPA paslaugą atvežti į Palangą“, – sakė įmonėje „Ikona“ konsultante-padėjėja dirbanti Paula Vainoriūtė.

Procedūra atkeliavusi iš užsienio. Kaip teigė pašnekovė, įmonės vadovai šią idėją parsivežė iš Kanarų. Natūraliai šios žuvelės gyvena Turkijoje, Kangalo vietovėje. Tačiau yra pora veisėjų ir Lietuvoje, iš vieno jų žuvytes perka ir šios paslaugos teikėjai.

Kalbant apie pačią procedūrą – viskas labai paprasta: klientas nusiplauna kojas, jos yra dezinfekuojamos, tada užsitempia iš polietileno pagamintas šlepetes, o pasiekęs jas akvariumą nusiima ir panardina kojas. Jas apspinta šimtas žuvyčių ir pradeda savo darbą.

Indrės Pepcevičiūtės nuotr./Palangos poilsiautojai išbando Kangalo žuvyčių SPA procedūrą
Indrės Pepcevičiūtės nuotr./Palangos poilsiautojai išbando Kangalo žuvyčių SPA procedūrą

Kaip susirinkusiems aiškina P.Vainoriūtė, ši procedūra – tai pedikiūras, masažas, gera savijauta ir puiki nuotaika viename. Ant sienos kabančiame plakate paaiškinta, kad šios Garra Rufa žuvelės jau du šimtmečius naudojamos sveikatos problemoms spręsti.

Jos pašalina negyvą odą nuo pėdų paviršiaus, stimuliuoja akupunktūrinius taškus pėdose, sumažina nuovargį, atpalaiduoja, mažina įtampą, padeda reguliuoti nervų sistemą. Atlieka atpalaiduojamąjį mikromasažą, dėl kurio suaktyvėja kraujo apytaka, pagreitėja medžiagų apykaita.

Darbuotojos teigimu, žuvyčių seilių fermentas gydo žvynelinę – pagal klientų poreikius į baseiną galima panardinti ne tik kojas, bet ir rankas.

Susidomėjusių ir norinčių išbandyti tikrai netrūksta. Nors vasaros pradžia, pasak P.Vainoriūtės, buvo sunkoka – mažai poilsiautojų, dar mažiau klientų. O štai įsibėgėjus ir sezonui persiritus į antrą pusę čia užsuka ne tik užsieniečiai, bet ir lietuviai.

„Vasaros pradžioje šią paslaugą daugiau bandė užsieniečiai, dabar vis dažniau užsuka ir tautiečių. 15 minučių kainuoja 8 eurus, Vokietijoje už 15 minučių tenka sumokėti 23 eurus. Viena vokietė, atostogavusi Palangoje savaitę, ateidavo pas mus po du ar net tris kartus per dieną“, – pasakojo pašnekovė.

Ponia Danutė, užsukusi čia su vyru ir anūke, sakė panorusi tai išbandyti, tikėdamasi, kad žuvelių terapija sumažins kojų skausmą.

Indrės Pepcevičiūtės nuotr./Palangos poilsiautojai išbando Kangalo žuvyčių SPA procedūrą
Indrės Pepcevičiūtės nuotr./Palangos poilsiautojai išbando Kangalo žuvyčių SPA procedūrą

„Labai malonus jausmas, atrodo, tarsi kojos būtų burbulinėje vonioje. Nėra jokio dilgčiojimo, tikrai neskauda. Nesu tokių dalykų mėgėja, tad iš pradžių buvo nedrąsu – su baime įlipau į vandenį, – juokdamasi sakė ponia Danutė.

– Turiu sveikatos bėdų, kankina artritas, labai skauda kojas, visi kaulai gelte gelia. Nesu bandžiusi šios procedūros, net nežinojau, kad tokių turime. Eidama gatve pamačiau, kad žmonės rikiuojasi, užsukau, paskaičiau aprašą ir nutariau pamėginti.“

Paklausta, ar tikrai viskas yra sterilu, nes ir nusiplovę kojas daugelis žmonių naudojasi tuo pačiu akvariumu, P.Vainoriūtė patvirtino, kad dėl higienos baimintis nereikia.

„Akvariumuose esančiuose filtruose yra UV lempos, kurios žudo visas bakterijas, virusus, grybelius. Prieš procedūrą žmogus apžiūrimas: jei matome, kad yra grybelis, kokie nors kiti odos pažeidimai – pavyzdžiui, žaizdos, deja, tenka klientams atsakyti, kad šia procedūra jie naudotis negali.

Taip pat naudojame tam tikras priemones vandens sterilumui užtikrinti. Keičiame vandenį, bet labai dažnai to daryti nereikia, nes filtrai ir dezinfekcinės priemonės padeda išlaikyti jį švarų“, – teigė P.Vainoriūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius