Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 08

15 geriausių derinių naminės picos viršui. Nesumeskite bet ko!

Vasario 9-ąją pasaulyje minima Tarptautinė picos diena, tad tai nuostabi proga paskanauti šio italų kilmės, bet dabar visame pasaulyje išpopuliarėjusiu kepiniu. Picos galima keliauti į restoraną, galima užsisakyti į namus, o galima jos išsikepti ir patiems. Jei rinksitės pastarąjį variantą, dalinamės idėjomis, kokiais ingredientų deriniais nukloti viršų, kad būtų išties skanu.
Pica
Pica / Strelkabelka nuotr.

Picos padui galite naudoti pirktinius pusfabrikačius, tačiau visada išlošite užminkę tešlą patys. O tai visai nesudėtinga, štai klasikinis receptas.

Ingredientai (2 picoms):

  • 500 g geros kokybės kvietinių miltų (galite paieškoti specialiai skirtų picai);
  • 20 g šviežių arba 7 g sausų mielių;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 300 ml šilto, bet nekaršto vandens;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Ant stalviršio berkite miltus (idealu – persijotus) ir druską. Miltų viduryje suformuokite duobutę ir į ją sutrupinkite arba suberkite mieles, užberkite cukraus ir įpilkite porą šaukštų vandens. Išmaišykite ingredientus duobutėje iki skystos košelės ir pabarstykite viršų miltais. Palikite ramiai pabūti 5–7 minutes – mielės „pabus“.

2. Pilkite likusį vandenį ir palengva iš kraštų link centro, užgriebdami vis daugiau sausų miltų, maišykite tešlą. Vėliau pradėkite minkyti, įminkykite alyvuogių aliejų. Tęskite tol, kol tešla bus elastinga, vientisa, nelips prie rankų. Tada ją dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite bei padėkite, kad pakiltų bent dvigubai. Kildinti galima šiltai apie valandą, o galima ir vėsioje vietoje net ir per naktį. Ilgiau vėsoje kildinta tešla bus geresnio skonio ir lengviau virškinama.

Vida Press nuotr./Pica
Vida Press nuotr./Pica

3. Susiruošę kepti, pasiruoškite visus ingredientus viršui – picos padažą iš pomidorų (jei naudosite jį, o ne kokį kitą) ir visa kita. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ar net 220 laipsnių temperatūros.

4. Pakilusią tešlą beliks perminkyti, padalinti pusiau, suformuoti (geriausia – ištampant ar išplojant rankomis, o ne iškočiojant) 2 ovalus, o tada beliks tepti padažą ir dėlioti, ką tik sugalvojote.

5. Kuo karštesnė orkaitė, tuo greičiau pica iškeps. Preliminariai tai turėtų užtrukti 10–12 min., bet viskas priklausys nuo konkrečios orkaitės. Tiesiog stebėkite savo kepinį.

O dabar metas geriausiems deriniams, kurie galėtų atsidurti ant picos viršaus – nuo klasikos iki netikėtų, bet puikių ingredientų rinkinių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius