2020 08 31, 19:00

Apniukusiai dienai – dviejų rūšių kopūstų, pupelių ir kitų daržovių sriuba

Atvėsus orams vis dažniau norisi šilto, jaukaus maisto, dienos darbų sūkuryje ne vienas pasvajojame apie šviežių daržovių sriubą. Tokios receptą šį kartą ir siūlome. Tiesa, nepamirškite iš vakaro užmerkti pupelių, tada viskas eisis greitai ir paprastai!
Šviežių daržovių ir pupelių sriuba
Šviežių daržovių ir pupelių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1/4 baltagūžio kopūsto;
  • 1/4 savojinio kopūsto (arba keiskite keliais lapinio kopūsto (angl. kale) lapais, pašalintais kotais ir storomis gyslomis);
  • 0,5 poro;
  • 2 morkos;
  • 0,5 stiklinės džiovintų pupelių (išmirkytų per naktį);
  • 2 bulvės;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • sauja šviežių plokščialapių petražolių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 l vandens (gali reikėti ir kiek daugiau).

Gaminimas:

1. Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite skridinėliais. Porą supjaustykite pusžiedžiais.

2. Išmirkytas pupeles suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 500 ml šviežio šalto vandens, užvirkite ir virkite apie 20 min., kol pupelės taps minkštos. Joms išvirus nukaiskite puodą, tačiau skysčio neišpilkite.

3. Kitame puode, kuriame virsite sriubą, ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir sviestą, berkite porus ir morkas, pakepinkite 4–6 min., kol daržovės kiek suminkštės ir suglebs. Tada suberkite kopūstus, patroškinkite dar 2–3 min. Suberkite bulvių kubelius, supilkite vandenį, užvirkite, įberkite apie šaukštelį druskos, nemažą žiupsnį juodųjų pipirų. Uždenkite, dar kiek sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min., kol bulvės, morkos ir kopūstai bus išvirę. Įberkite kelis šaukštus išvirtų pupelių iš kito puodo, daug petražolių ir nukaiskite puodą.

4. Likusias pupeles su visu skysčiu sutrinkite elektriniu trintuvu, o tada supilkite visą į bendrą puodą su sriuba. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

5. Tiekite su mėgstama duona, jei norite, įpylę šlaką alyvuogių aliejaus ir įdėję šaukštą grietinės. Skanaus!

Vida Press nuotr./Šviežių daržovių ir pupelių sriuba
Vida Press nuotr./Šviežių daržovių ir pupelių sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Įkyrėjo pusryčių košė? Išbandykit nebrangų avižinių dribsnių ir bananų apkepą
Įkyrėjo pusryčių košė? Išbandykit nebrangų avižinių dribsnių ir bananų apkepą
Greitai ir gardžiai vakarienei: vištienos tempura
Greitai ir gardžiai vakarienei: vištienos tempura
Nidos receptas: itališkas obuolių pyragas iš senos užrašų knygutės
Nidos receptas: itališkas obuolių pyragas iš senos užrašų knygutės
Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės
Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės
Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis sausį brango
Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis sausį brango
Pirktinė tešla leis susisukti greit: gardus nesaldus pyragas su kumpiu ir sūriu
Pirktinė tešla leis susisukti greit: gardus nesaldus pyragas su kumpiu ir sūriu
„Iki“ griauna mitus: pigiau – nėra lygu prasčiau
Reklama
„Iki“ griauna mitus: pigiau – nėra lygu prasčiau
Paprastutė, nebrangi pupelių ir makaronų sriuba patiks visai šeimai
Paprastutė, nebrangi pupelių ir makaronų sriuba patiks visai šeimai
FAO: maistas pasaulyje pinga dešimtą mėnesį iš eilės
FAO: maistas pasaulyje pinga dešimtą mėnesį iš eilės
Iš pirmo žvilgsnio neįprasti, bet gardūs balandėliai su varške ir alyvuogėm
Iš pirmo žvilgsnio neįprasti, bet gardūs balandėliai su varške ir alyvuogėm
Infliacija Europoje mažėja, tačiau maisto kainos kyla: vienas didžiausių kainų šuolių – Lietuvoje
Infliacija Europoje mažėja, tačiau maisto kainos kyla: vienas didžiausių kainų šuolių – Lietuvoje
7 metus maisto parduotuvėse neperkantis Sandrius: save vadina „chaliavščiku“, kiti jį – „elegantišku bomžu“
7 metus maisto parduotuvėse neperkantis Sandrius: save vadina „chaliavščiku“, kiti jį – „elegantišku bomžu“
Reklama
Iliuzionistas Rokas Bernatonis priima iššūkį: degalų taupymo magija
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką