15min be reklamos
2022 11 30, 19:00

„Aurimėlio virtuvė“: drėgnas ir sunkus obuolių pyragas

Jei mėgstate šlapius, ir sunkesnius pyragus, šis kepinio su obuoliais receptas kaip tik jums, išbandykite!
Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas
Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 200 g pieno;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 1,5 kg obuolių, be žievelių ir sėklų, supjaustytų plonomis skiltelėmis (aš pjaustau pjaustykle).

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išplakame iki purumo.

2. Supilame pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišome. Dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Palengva išmaišome.

3. Galiausiai sudedame obuolius ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišome. Obuolių skiltelės turi apsivelti tešla.

Tinklaraštininko nuotr. /Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas
Tinklaraštininko nuotr. /Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas

4. Tešlą pilame į kepimo skardą, išteptą sviestu, ir dedame kepti. Kepame iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

5. Prieš patiekdami papuošiame ir mėgaujamės.

Tinklaraštininko nuotr. /Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas
Tinklaraštininko nuotr. /Drėgnas ir sunkus obuolių pyragas

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką