Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aurimėlio virtuvė: tarta su rūkyta antiena, gorgonzola ir slyvomis

„Ši tarta puikiai tinka ir kaip karštas patiekalas, ir kaip užkandis, labai dera su taure vyno ir puikia kompanija“, – rašo tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis. Išbandykite šį nekasdienį kepinį ir jūs!
Tarta su rūkyta antiena, gorgonzola ir slyvomis
Tarta su rūkyta antiena, gorgonzola ir slyvomis / Tinklaraščio nuotr.

Ingredientai:

tartos tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 125 g sviesto;
  • 50 g grietinės;
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Miltus pirštais ištriname su sviestu ir druska iki trupinių. Dedame grietinę, mušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame 30 min. į šaldytuvą.

2. Imame tartos kepimo formą, iškočiojame tešlą ir ja padengiame formą. Ant tešlos tiesiame kepimo popieriaus ir beriame žirnių ar pupelių. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min.

3. Kai tartos pagrindas iškeps, jį truputį atvėsiname ir dugną ištepame paruoštu užtepu (100 g slyvų džemo ir 100 g gorgonzolos sūrio, viską sutriname iki vientisos masės).

tartos įdarui:

  • 200 g rūkytos antienos;
  • 4 didesnės slyvos;
  • 100 g gorgonzolos sūrio;
  • 50 g gliaudytų pistacijų;
  • čiobrelių.
Tinklaraščio nuotr. /Tarta prieš kepimą
Tinklaraščio nuotr. /Tarta prieš kepimą

Gaminimas:

1. Rūkytą antieną ir slyvas supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame ant tartos pagrindo. Padėliojame gorgonzolos sūrio, pabarstome pistacijų ir uždedame keletą šakelių čiobrelio.

2. Tartą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

3. Papuošiame ir patiekiame.

Tinklaraščio nuotr. /Iškepta tarta
Tinklaraščio nuotr. /Iškepta tarta

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius