15min be reklamos
2023 01 23, 19:00

Citrinomis kvepiantis pyragas, kuriam drėgmės suteiks alyvuogių aliejus

Sausas ir sprangus pyragas niekada nedžiugina, o drėgnas ir aromatingas gali tapti tikru dienos malonumu. Išsikepkite šį pyragą ir džiaugsitės būtent pastaruoju variantu. Ypatingų produktų ir ilgų valandų virtuvėje nė neprireiks!
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė alyvuogių aliejaus (ir dar truputis kepimo formai ištepti);
  • 3 kiaušiniai;
  • 250 g cukraus;
  • 1 stiklinė graikiško jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 250 g miltų;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • cukraus pudros (viršui pabarstyti).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę nedidelę kepimo formą patepkite aliejumi, o tada išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje išsukite kiaušinius, aliejų ir cukrų, kol taps vientisa skysta mase. Sudėkite jogurtą, supilkite sultis, suberkite citrinos žievelę, supilkite vanilės ekstraktą ar pastą. Gerai išmaišykite.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais. Šiame mišinyje padarykite duobutę ir į ją supilkite skystąjį mišinį. Tuomet iš kraštų užgriebdami miltus atsargiai, tačiau kruopščiai sumaišykite.

4. Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Dėkite kepti apie 50 min., kol viršus bus gražiai rusvas. Ištraukite iš orkaitės, dar kiek palaikykite kepimo formoje, o tada atsargiai išimkite ir galutinai atvėsinkite. Tik tada viršų pabarstykite cukraus pudra ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Iliuzionistas Rokas Bernatonis priima iššūkį: degalų taupymo magija
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką