Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išbandykite gardų kepinį: kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Tradicija namuose kepti duoną vėl grįžta į lietuvių namus, yra įsidrąsinančių netgi imtis nemažai atidumo bei laiko reikalaujančios duonos su raugu. Tačiau šįkart viskas kiek paprasčiau – kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! Receptu dalinasi žinomas kulinaras ir kulinarinių knygų autorius Davidas Lebovitzas.
Kukurūzų miltų duona
Kukurūzų miltų duona / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 240 g kukurūzų miltų (nepainiokite su polenta, miltai yra žymiai smulkesni);
  • 400 ml pieno (galite keisti ir avižų pienu);
  • 35 g linų sėmenų;
  • 9 g sausų mielių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus (skysto);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 60 g moliūgų sėklų, švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Grūstuvėje šiek tiek patraiškykite linų sėmenis (jei neturite grūstuvės, tuomet dėkite į tvirtą maišelį ir pakočiokite kočėlu). Linų sėmenis perpilkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite 160 ml pieno. Palikite valandai.

2. Kai linų sėmenys bus išbrinkę, į didelį dubenį suberkite kukurūzų miltus, druską, mieles, pilkite medų bei linų sėmenis su visu pienu, o taip pat ir likusį pieną, galiausiai suberkite moliūgų sėklas ir labai gerai visą mišinį išmaišykite.

3. Pailgą kepimo formą (skirtą keksams ar duonai kepti) išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Supilikite gautą tešlą ir padėkite šiltai kilti 1 valandą. Tešla nesiverš per kraštus, pakils gana kukliai – taip ir turi būti.

4. Tešlos kilimui einant į pabaigą iki 190 °C laipsnių temperatūros įkaitinkite orkaitę ir dėkite į ją kepimo formą su tešla (stenkitės formos labai nekratyti, kad pakilusi tešla nesubliūkštų). Kepkite apie 30 min. – kol viršus bus gražiai rusvas, o palietus – sutvirtėjęs. Išimkite iš orkaitės, palikite kepimo formoje apie 30 min., tada išimkite ir leiskite galutinai atvėsti ant grotelių. Skanaukite su sviestu, džemu, sūriu. Suvyniota į vaškinę plėvelę ar sandariame inde duona išbus skani (nors ir kiek sukietės) 3 dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius