Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite, kol yra svarainių: medum kvepiantis pyragas su „lietuviškomis citrinomis“

Kai į namus atkeliauja neseniai nuskintų svarainių pintinaitė, jie prisipildo neprilystamo aromato. Kartais jie net vadinami vietinėmis citrinomis. Iš jų galima pasiruošti ne tik džemų, marmeladų, užpiltinių, bet ir iškepti gardų pyragą. Šįkart pagrindas bus minkštas, biskvitinis, su nemažai medaus, o svarainiai nutūps ant viršaus.
Pyragas su svarainiais
Pyragas su svarainiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 220 g medaus;
  • 80 g rudojo cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 280 g savikėlių (self-raising) miltų (arba naudokite paprastus miltus ir 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų kvapniųjų pipirų arba gvazdikėlių.

svarainių sluoksniui:

  • 10–12 svarainių, supjaustytų ketvirčiais, be sėklų ir sėklalizdžių;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • vandens.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai jums reikia paruošti svarainių sluoksnį, nes šie yra kietoki ir tuo pat metu su visu pyragu nespės iškepti. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.

2. Svarainius odele žemyn dėliokite į apvalią kepimo skardą aukštesniais kraštais, pašlakstykite skystu medumi, įpilkite šlakelį vandens, pridenkite folija ir dėkite į orkaitę.

3. Kepkite apie valandą, kol gerokai suminkštės, bet dar nesuteš. Iškepusius nudenkite ir leiskite kiek pravėsti, kol ruošite tešlą. Kepimo indo kraštus patepkite sviestu, nes vėliau jame ir kepsite pyragą.

4. Į nedidelį prikaistuvį dėkite tešlai skirtą medų, sviestą, cukrų ir maltus kvapniuosius pipirus arba gvazdikėlius, pakaitinkite, kol viskas susimaišys, įberkite žiupsnelį druskos.

5. Perpilkite mišinį į erdvų dubenį ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, o tada suberkite persijotus miltus. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.

6. Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180 laipsnių.

7. Pilkite paruoštą tešlą ant svarainių, išlyginkite paviršių, o tuomet dėkite kepti. Kepkite 50–60 min. priklausomai nuo pyrago storio – įbedus ir ištraukus pagaliuką šis turi būti sausas.

8. Leiskite kiek atvėsti, tuomet atlaisvinkite pyrago kraštus nuo kepimo formos šonų ir staigiu judesiu išverskite ant plačios lėkštės. Labai skanu patiekti su natūraliu jogurtu, plakta grietinėle ar ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius