Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joninių savaitgaliui – 12 dėmesio vertų maisto ir gėrimų vietų Vilniuje

Panašu, jog visi, kas tik gali, šią savaitę turės net 4 laisvadienius. Dalis vilniečių, žinoma, trauks prie jūros, ežerų ar į kaimo sodybas, tačiau ir liekantiems sostinėje tikrai bus kas veikti. Ištuštėjęs miestas turi savo žavesio, o mes rekomenduojame net 12-a labai skirtingų maisto ir gėrimų vietų, kurios nusipelnė jūsų dėmesio.
Ilgasis savaitgalis – geras laikas aplankyti naujas vietas
Ilgasis savaitgalis – geras laikas aplankyti naujas vietas / 15min, restoranų archyvo nuotr.

Tiesa, netikėti laisvadieniai paprastai įneša sumaišties į kavinių ir restoranų darbo laiką, tad prieš ruošdamiesi į vieną ar kitą vietą, pasitikrinkite, ar ji tikrai veikia. Ko gero, patogiausia tą daryti socialiniuose tinkluose.

Restorano „Neringa“ Gedimino prospekte rekonstrukcijos pabaigos laukė nemažai vilniečių, ne taip jau seniai atsidaręs, jis dabar veikia visu pajėgumu. Meniu – ir nostalgiška klasika, tokia kaip „Neringos“ „Kijevo“ kepsnys, ir tarptautinės žvaigždės, tarkime, „Cezario“ salotos, o kur dar šviežutėliai desertai, kuriuos gamina šios vietos virtuvės fėjos. Verta užsukti, ypač jei dar nesuskubote.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Neringa“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Neringa“

Pietūs ar vakarienė TV bokšto atviroje terasoje. Iš Vilniaus televizijos po sostinę yra žvalgęsi daugybė žmonių, o dabar visi norintys turi progą papietauti ar pavakarieniauti atviroje terasoje, esančioje net 180 m aukštyje. Rinktis galima iš dviejų meniu variantų, tačiau, ko gero, ne maistas, o pati patirtis ir aukštis čia groja pirmu smuiku.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka

Naujas Liutauro Čepracko projektas – „Kiemas by Gastronomika“. Šiltais vakarais Senamiesčio terasos ir kiemai ūžia nuo žmonių gausos, panašu, jog dar viena vieta, kur netrūks jaukaus šurmulio ir skanaus maisto, taps kiemas Bokšto gatvėje, į kurį kviečia vienas žinomiausių virtuvės šefų Lietuvoje. Jis čia pristato eklektišką meniu, kai viename patiekale gal derėti ir Azija, ir Europa, Pietų Amerika ir Rytai. Svarbiausia šioje vietoje – dalinimasis skaniu maistu, tad verta atkeliauti su smagia kompanija.

Restorano archyvo nuotr. /„Kiemas by Gastronomika“
Restorano archyvo nuotr. /„Kiemas by Gastronomika“

„Casa Peligrosa“ Visų Šventųjų gatvėje – tai naujas Meksikos patiekalų įkvėptas restoranas, kurį karantino metu įrengė ir visai neseniai atidarė vyrukai, taip pat žinomi ir kaip „City Chef Barbecue“ šeimininkai. Įsikūręs itin autentiškose patalpose naujas jų projektas spinduliuoja išties karštu temperamentu. Čia rasite ir tacos, ir skonių pilnus, įdomius pagrindinius patiekalus, bei, žinoma, kokteilių ir limonadų.

Mažytė kulinarijos studija „2 virėjai“ Šiaulių gatvėje kol kas negali kviesti į workšopus ir paskaitas, tačiau vaišina nuostabiais pusryčiais ir vakarienėmis, o darbo dienomis kviečia pietų. Čia sukasi jauna pora – Agnė ir Martynas, kurių aistra – itin kokybiškas comfort food su restoraniniais akcentais. Meniu mažytis, tačiau labai apgalvotas, nusivilti neįmanoma.

Asmeninio albumo nuotr. /„2 virėjai“ ruoštas patiekalas
Asmeninio albumo nuotr. /„2 virėjai“ ruoštas patiekalas

Paupio turgus naujame prabangiame rajone. Jei jūsų šeima ar draugų kompanija nelabai sutaria, kokio tipo, kokios virtuvės restoraną rinktis, metas aplankyti naujausią Vilniaus maisto halę – Paupio turgų. 16 maisto taškų – nuo jūros gėrybių iki ramenų – neleis niekam likti nei alkanam, nei ištroškusiam. Šis turgus sklidinas šviesos viduje, turi milžinišką terasą lauke, tad tilps visi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paupio turgus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paupio turgus

Vokiečių gatvė su savo plačiais šaligatviais ir marširuojančiomis kompanijomis yra tapusi nebloga „apžiūrėk kitus, pasirodyk pats“ vieta. Jei nutartumėte prisėsti būtent čia, verta užsukti į neseniai atidariusio baro „Mezzo“ terasą, jo kokteilių meniu dėliojo patyręs gėrimų žinovas lietuvis, kuriam teko darbuotis garsiajame Londono „Soho House“. Kokteilius lydi užkandžių klasika – nuo prosciutto su melionu iki naminių kukuliukų pomidorų padaže.

„Love bar“ Pylimo gatvėje nėra naujiena Vilniaus barų scenoje, tačiau, panašu, jog jis išlieka bene vienintelė tokia vieta, kuri, pristato ne tik kūrybiškus, bet ir su sezoniškumu itin susietus kokteilius. Pavyzdžiui, kai siautėja rabarbarai, jie ir atkeliauja į taures, kai žydi šeivamedžiai, baro vadovė Greta Gelažauskaitė ir vėl kuria receptus su šiais žiedais.

Nesvarbu, norite tik puodelio kavos, kavos bei deserto, o gal vėlyvųjų pusryčių, viską gausite naujoje „Taste Map“ kavinėje Sapiegų parke. Mažoji senoji kavinė prie vartų išliko, tačiau keliaukite gilyn į parką, į buvusias restorano „Sakmės“ patalpas ir čia jus pasitiks erdvi terasa, šalia žolytė ir šaukštelių skimbčiojimas puodeliuose.

Kavinė „Taste Map“ Sapiegų parke
Kavinė „Taste Map“ Sapiegų parke

Kokybiškos kavos vietomis nusagstytas visas Vilniaus centras, o jei nuklysite į jau minėtą Paupį, užsukite bene į geriausią vietinę kavinę – „Kavos reikalai“. Čia ir klasikinė kava, ruošiama įvairiais įrankiais, ir šalti kavos gėrimai, bene skaniausia mieste Matcha Latte, skirtingos arbatos, o kur dar raudonas „Ice Dunes“ ledų vežimėlis prie durų. Būtina prisėsi ir pasimėgauti!

Kavinės archyvo nuotr. /Kavinė „Kavos reikalai“ Paupyje
Kavinės archyvo nuotr. /Kavinė „Kavos reikalai“ Paupyje

Dar viena kavinė, kviečianti puikios kavos – taip pat jau minėtoje Vokiečių gatvėje įsikūrusi „Backstage Cafe“. Atidžiai paruošta kava, čia pat vietoje ruošiami skanėstai (jei rasite, išbandykite madingąjį banoffee! ), sumuštiniai – skanių priežasčių čia nutūpti pakanka. Kavinė įsikūrusi kartu su Vilniaus muziejumi, tad gal nutarsite aplankyti ir greitai besikeičiančią pirmąją jo parodą – irgi verta!

15min nuotr. /Kavinė „Backstage Cafe“ Vokiečių g.
15min nuotr. /Kavinė „Backstage Cafe“ Vokiečių g.

Madinga Vilniaus kepykla „Druska, Miltai ir Vanduo“ šią vasarą ne tik atidarė naują tašką Paupyje, sezoniškai migravo į Palangą, tačiau bandeles tiekia bei kavą verda ir naujutėliame Istorijų muziejuje (T.Kosciuškos g.). Čia kaip tik veikia „Mumijų paroda“, tad jei trauksite apžiūrėti mumijų ir sarkofagų, prisėskite netikėtoje, karštą dieną gaivinančiai vėsioje kavinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius