15min be reklamos
Publikuota 2022 01 06, 19:30

Kaip iškepti skanius sausainius su šokolado lašeliais: 10 patarimų ir receptai

Gardžių kepinių nebus per daug, tik jais mėgaujantis pravartu jausti saiką. Tikra desertų klasika yra sviestiniai sausainiai su šokolado lašeliais. Patys geriausi jie tada, kai išorėje yra traškūs, o viduje išlikę šiek tiek minkšti. Kad būtent tokie ir pavyktų, verta vadovautis keliais patarimais.
Sausainiai su šokoladu Tik prenumeratoriams
Sausainiai su šokoladu / Vida Press nuotr.

Naudingi patarimai:

  • Likus kelioms valandoms iki tešlos gaminimo išimkite sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo – jie turi būti kambario temperatūros;
  • Kruopščiai ir kantriai išsukite sviestą su cukrumi iki purumo, masė turi tapti balkšva, jos apimtis padidėti;
  • Šie sausainiai dažniausiai nekočiojami, nes tešla tam per minkšta. Paprastai tešla kiek palaikoma šaldytuve, kol sutvirtėja, o tada masė kabinama šaukštu (pavydžiui, specialiu ledams ar paprastu valgomuoju) ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėliojami kauburėliai;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką