-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 15

Kepsite žuvį druskoje? 6 patarimai – ką rinktis, kiek kepti, kaip žuvį „išlupti“

Druskoje kepta visa žuvis – labai senas žuvies kepimo būdas, prieš keliolika metų tikru hitu tapęs ir Lietuvoje, jis nepraradęs aktualumo ir šiandien. Tai išties pasiteisinantis receptas, nes žuvis iškepa sultinga, neišsausėja, o juk tai dažna bėda, ruošiant ją kitais metodais. Atrodytų, nieko sudėtingo – apkasam žuvį geru druskos sluoksniu ir kišam į orkaitę. Tačiau iš tiesų yra keletas gudrybių, kurias verta žinoti. Jomis ir dalijamės.
Druskoje kepta žuvis
Druskoje kepta žuvis / Vida Press nuotr.

Kokią žuvį rinktis? Druskoje kepama visa žuvis – išdarinėta, tačiau su galva, visais kaulais ir oda. Idealu rinktis vidutinio dydžio – tokias, kurių svoris prasideda nuo 500 g ir siekia iki 1,5 kg. Puikus pasirinkimas – jūros ešerys ar karšis, taip pat lynas ar didesnė dorada.

Kokią druską naudoti ir kiek jos reikia? Ruošiant žuvį šiuo būdu druskos geriau padauginti, o ne sumažinti. Ji turėtų visiškai tolygiai padengti žuvį, tad kartais ji visa aplipdoma druskos mase, o kartais tiesiog deda ant druskos „patalo“ ir apklojama druska. Iš esmės tinka bet kuri druska, o kadangi jos reikia daug, galite rinktis tiesiog pigiausią ar tokią, kurios atsargų esate prikaupę.

Vida Press nuotr./Druskoje kepta žuvis
Vida Press nuotr./Druskoje kepta žuvis

Kaip padengti žuvį druska? Mažiau druskos sunaudosite tada, kai žuvį ne tiesiog padengite palaida druska, bet paversite ją limpančia mase, kuri kepant suformuos sandarų kiautą. Druską idealu maišyti su kiek paplaktais kiaušinio baltymais (gal net turėsite jų prikaupę likusių nuo trynių reikalaujančių kepinių ir užšaldytų). Kitas variantas – maišyti druską su baltuoju vynu (irgi puikiausiai tinka likučiai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius