-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio. Beje, nebijokite šaldytų produktų skyriaus, ten galima rasti labai gerų dalykų.
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas patiekalas
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas patiekalas / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

bulvių košei:

  • 6 nemažos bulvės;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1/2 stiklinės pieno;
  • druskos;
  • žiupsnelis muskato riešuto.

įdarui:

  • 650 g menkės arba kitos baltos žuvies;
  • 1 nedidelis poras;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1/2 stiklinės baltojo vyno;
  • 150 ml grietinėlės;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sutrinkite drauge su sviestu ir karštu pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.

2. Orkaitę įkaitinkite 180 C°.

3. Žuvį supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais. Porą gerai nuplaukite, supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.

4. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite ant jo žuvies gabaliukus iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Išimkite žuvį iš keptuvės.

5. Sudėkite į keptuvę likusį sviestą ir kepkite porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

6. Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą arba į 4 mažus indelius. Ant viršaus vienodu sluoksniu dėkite bulvių košę.

7. Kepkite apkepą (ar apkepus) įkaitintoje orkaitėje 20 min., o tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite, kol viršus kiek parusvės.

8. Prieš patiekiant leiskite pastovėti bent 5 minutes.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Žuvies apkepas su bulvių koše
Dangiros Šimašiutės nuotr./Žuvies apkepas su bulvių koše

Pastabos: Tai idealus patiekalas vakarykštėms bulvėms sunaudoti. Tiks net ir nuo vakar likusi žuvis, o į padažą galite sudėti tokias daržoves, kokias tik turite šaldytuve ar šaldiklyje.

Prieš kepant apkepą viršų galite apiberti tarkuotu sūriu – jei labai norisi, ar tiesiog duonos džiūvėsėliais. Taip gausite traškią plutelę.

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius