Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Makaronai su smidrais ir sūrio padažu – greita, gardu ir pavasariška

Vėlyvą pavasarį būtų nuodėmė nepasimėgauti smidrais – ši daržovė ir skani, ir maistinga. Jei turite jų, makaronų ir dar kelis kasdienius produktus, lengvai pasiruošite gardų patiekalą, tiksiantį ir pietums, ir vakarienei.
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g mėgstamos formos makaronų;
  • druskos;
  • ryšelis žaliųjų smidrų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 ml grietinėlės;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g kietojo sūrio, sutarkuoto (pvz., tinka „Džiugas“ ar parmezanas);
  • 1 skiltelė česnako.

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir nuvarvinkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.

4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius