-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: makaronai su brokoliais ir dešrele per 20 minučių

Italai be galo didžiuojasi ir brangina bene didžiausią savo tautos kulinarinį turtą – makaronus (pastą). Kokių tik formų jie nėra sugalvoję, o makaronų gaminimas namuose – tai daugelio (ypač senosios kartos) italų kasdienis meditacijos seansas. Ir net jei tešlai tereikia 2-3 ingredientų, visgi tai procesas, kuriam reikia įgūdžių ir, pageidautina, šiokios tokios technikos (bent jau rankinės gaminimo mašinėlės).
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Norint pagaminti turtingą skoniais ragu – lėtai troškintos mėsos padažą – reikia virtuvei paskirti dar keletą valandų, o ragu skaniausias – rytojaus dieną, kai aromatai kaip reikiant susijungia ir dar labiau išryškėja.

Tačiau italai turi ir begales greitai paruošiamų makaronų receptų. Jie skirti tiems atvejams, kai darbas veja darbą ir leisti laiko prie puodų nėra kada. Štai tokiomis dienomis spintelėje gulintys džiovintų makaronų pakeliai ir vienas kitas papildomas ingredientas – tikras išsigelbėjimas.

Nidos Degutienės nuotr./Makaronai su brokoliais ir dešrele
Nidos Degutienės nuotr./Makaronai su brokoliais ir dešrele

Gaminant pasta al salsiccia, be trumpo formato makaronų (penne, rigatoni, fusilli ar pan.) prireiks tik brokolio ir šviežios dešrelės. Tiksliau net ne dešrelės, bet tos dešrelės mėsos. Sakysite – kam ta dešrelės mėsa, gal galima tiesiog maltą mėsą naudoti? Teoriškai galima, bet dešrelės mėsa čia naudojama būtent dėl idalaus maltos mėsos skonio balanso, kurį užtikrina riebios ir liesos mėsos santykis, druskos kiekis ir prieskoniai.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 2 dešrelės, šviežios mėsos, geriausia – itališkos;
  • 300 g brokolių, sulaužytų žiedynais;
  • 400 g makaronų, geriausia – trumpo formato;
  • tarkuoto parmezano sūrio (nebūtina);
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir gausiai jį pasūdykite. Suberkite brokolius ir apvirkite juos apie 3-5 minutes, kol bus dar standūs (al dente).

2. Tuo pačiu metu didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepinkite česnakus. Atsargiai įpjaukite dešrelių apvalkalus ir išimkite mėsą, sudėkite ją gabalėliais į keptuvę ir leiskite apkepti. Pabarstykite aitriosiomis paprikomis. Tada kiaurasamčiu išgriebkite apvirusius brokolius ir juos sudėkite į keptuvę, kad keptų kartu su mėsa. Pakepinę porą minučių į keptuvę įpilkite samtelį skysčio, kuriame virė brokoliai, ir toliau kepinkite/troškinkite.

3. Palaukite, kol vanduo, kuriame virė brokoliai, vėl užvirs ir suberkite makaronus. Virkite pagal pakelio instrukcijas atėmus 2 minutes nurodyto laiko.

4. Išgriebkite makaronus kiaurasamčiu ir taip pat sudėkite į keptuvę, kartu su mėsa ir brokoliais. Įpilkite dar samtelį (ar kiek reikia) skysčio, kuriame virė makaronai ir maišydami pakaitinkite apie 1-2 minutes, kol skoniai susujungs. Pabaigoje pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

5. Patiekite iškart, jei pageidaujate, pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Nidos Degutienės nuotr./Makaronai su brokoliais ir dešrele
Nidos Degutienės nuotr./Makaronai su brokoliais ir dešrele

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi jau 4-ias kulinarines knygas: „Izraelio virtuvė“ , „Žuvis pasaulio virtuvėse“, „Nidos receptai. 10 metų drauge“ bei „Australijos skoniai“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius