Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nori – gali atrasti: nekepti morkų keksiukai ir naminiai „Bounty“ batonėliai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški skanėstai
Veganiški skanėstai / Tinklaraštininkės nuotr.

Nekepti morkų keksiukai

Ingredientai:

morkų sluoksniui:

  • 100 g tarkuotų morkų;
  • 4 Medjool datulės (maniškės svėrė apie 70 g);
  • 100 g razinų (pamirkykite prieš naudojant);
  • 60 g kokoso drožlių;
  • 60 g avižų miltų;
  • 4 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių.

kremui:

  • 40 g anakardžių (pamirkykite bent 6 valandas prieš naudojimą);
  • 2 valg. šaukšt. kokosų „sviesto“;
  • 50 g augalinio „pieno“;
  • 1 valg. šaukšt. koksų aliejaus;
  • 40 g agavų sirupo;
  • 10 g citrinų sulčių.

Gaminimas:

1. Gaminame morkų sluoksnį. Sumalkite visus ingredientus elektriniu smulkintuvu (blenderiu), kol susidarys vientisa masė. Jei dėsite džiovintų vaisių, įmaišykite ir juos.

2. Perkelkite masę į formą, kurią naudojate, paspauskite. Įdėkite į šaldiklį, kad pradėtų stingti.

3. Gaminame kremą. Elektriniu smulkintuvu (blenderiu) susmulkinkite visus kremui skirtus ingreidientus, kol bus vientisa masė.

4. Užpilkite kremą ant morkų sluoksnio. Jei norite, apibarstykite džiovintais vaisiais ir riešutais.

5. Dėkite į šaldiklį stingti dar bent porai valandų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Nekepti morkų keksiukai
Tinklaraštininkės nuotr. /Nekepti morkų keksiukai

Pastabos:

  • Vietoj 2 šaukštų kokosų „sviesto“ ir 50 g augalinio „pieno“ galite naudoti 60 g kokosų kremo iš skardinės;
  • Įmečiau saują džiovintų spnaguolių į morkų sluoksnį, nes taip mėgstu;
  • Nebūtina šio skanėsto daryti keksiukų formoje – galit naudoti ir didesnę formą, o sustingus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais;
  • Galite naudoti apelsino žievelę ir taip pridėti šarmo;
  • Jei neturite ar nenorite razinų, pakeiskite jas datulėmis. Pakeiskite avižų miltus migdolų miltais. Jei turite avižų, bet neturit miltų, pagaminkite miltus tiesiog blenderiu sumaldami avižas;
  • Išimkite desertą iš šaldiklio 1-2 valandas prieš valgant;
  • Jei desertą darote didesnėje formoje ir reikės pjaustyti, tai darykite po 20-30 min. išėmus iš šaldiklio, kol pyragėlis dar visai neatitirpęs – bus lengviau pjaustyti. Taip pat palengvinsit procesą pašildę peilį šiltame vandenyje.

Naminiai „Bounty“ batonėliai

Ingredientai:

  • 100 g kokosų drožlių;
  • 50 g veganiško kokosų „jogurto“;
  • 50 g sutirštinto (kondensuoto) kokosų „pieno“;
  • juodojo šokolado.

Gaminimas:

1. Elektriniu maisto trintuvu kiek pasmulkiname kokosų drožles. Beriame jas į dubenį ir sumaišom su „jogurtu“ ir kondensuotu „pienu“. Jei jūsų „jogurtas“ saldintas, siūlau dėti mažiau kondensuoto „pieno“.

2. Formuojame batonėlius – man jų išėjo 10. Jei masė minkštoka, įdėkite ją trumpam į šaldytuvą.

3. Sufirmuotus batonėlius dedame pusvalandžiui į šaldiklį.

4. Ištirpiname šokoladą garų vonelėje, o tada mirkom batonėlius, palaukiam, kol šokoladas sustings, ir skanaujam!

5. Rekomenduoju laikyti batonėlius šaldytuve.

Tinklaraštininkės nuotr. /Naminiai „Bounty“ batonėliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Naminiai „Bounty“ batonėliai

Pastabos:

  • Pasigaminkite daugiau ir visada turėkite šio skanėsto šaldiklyje. Kai šie batonėliai yra dar tik pusiau atšilę, primena pasakiškus mini ledus.
  • Jeigu suformuojate kokosinį batonėlį ir įdedate trumpam į šaldiklį, tai kai merksite į šokoladą jis iškart sustings.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui @mindyoureats

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius