2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Šaltymečio skanumynas: silkės ir burokėlių amplua su baravykų pudra

Link žiemos reikia baravykų ir silkės natos. Sutinkate? Tuomet pakvieskite į vakarinę virtuvės puotą ir virtų burokėlių. Užtepėlė pavyks greitai, bus gardi ir nukelianti į adventinį laikotarpį.
Burokėlių užtepėlė su silke
Burokėlių užtepėlė su silke / Shutterstock nuotr.

O dabar apie tai, ko gi jai reikės.

Receptui reikės:

  • 2 virtų burokėlių,
  • 1 marinuotos silkės,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 1 šaukštelio pomidorų padažo,
  • 4 šaukštų džiovintų baravykų miltelių (galima ir kitokių džiovintų grybų),
  • 2 lauro lapelių,
  • pipirų (kvapiųjų ir karčiųjų),
  • 4 šaukštai aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Burokėlius susmulkiname per burokinę tarką ir siunčiame į keptuvę, kaip ir džiovintų baravykų trupinius.

Kol jie kepa susipjaustome svogūną ir siunčiame burokui į draugiją, šalia pakviečiame lauro lapelius, pipirus.

Prieš kepimo pabaigą pagardiname šaukštelių pomidorų pastos ar padažo.

Kol gardus pagardas vėsta, susipjaustome silkę ir užklojame jau pravėsusį buroko ir jo draugų patalą.

Paprasta, bet labai gardu su riekele juodos duonos ar mielinės tešlos bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką