Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21

Skanių blynų Vilniuje gidas: nuo purių amerikietiškų iki plonyčių lietinių

Blynai – daugelio mėgstamas patiekalas, ypač populiarus savaitgalių rytais. Tai paprastas, naminis valgis, kuriam nereikia ypatingų ingredientų. Tačiau kartais nesinori nei blynais kvepiančios virtuvės, nei trypčiojimo prie viryklės, tada nekasdienių blynų traukiame į kavines.

Žinoma, kai kuriose jų blynų porcijos kaina gali ir sugluminti, tačiau tada verta prisiminti, jog kavinėje mokame ne tik už ingredientus, kurių prireikė tam patiekalui paruošti, bet ir visą patirtį – pradedant interjeru, baigiant atlyginimu padavėjui.

Puiku ir tai, jog bent jau Vilniuje išties yra iš ko rinktis – ir vertinant kainas, ir blynų įvairovę. Užgavėnių, nuo kurių blynai tiesiog neatsiejami, proga siūlome kelias rekomendacijas. Daugelyje šių vietų blynų rasite kasdieniame meniu, o poroje – tik vėlyvųjų savaitgalio pusryčių – bruncho – proga.

„Pilies kepyklėlė“. Lietinių nėra sunku išsikepti namuose, nors vieną kitą gudrybę reikia žinoti. Tačiau panorus jų suvalgyti kur nors kavinėje, viena geriausių vietų sostinėje yra „Pilies kepyklėlė“, įsikūrusi vienoje žymiausių Senamiesčio gatvių – Pilies. Jei dar nesate čia buvę, nustebins ir jaukus interjeras su klasikiniais baldais, ir lietinių pasiūla – daugiau kaip 10 rūšių, o įdaryti jie ir saldžiais, ir nesaldžiais įdarais. Ikikarantininiais laikais bent jau savaitgaliais ši vieta tiesiog ūžte ūždavo, vėliau, kaip ir visur, srautas gerokai praretėjo, tačiau pastaruoju metu, panašu, jis grįžta.

„Coffee Spells“. Pylimo gatvėje tiesiai į sinagogą žvelgiančioje kavinėje blynų galima ragauti kiekvieną dieną ir ne tik pusryčių metu. Čia galite užsisakyti blynelių su lašiša ir maskarpone, o jei norite saldžiai – jogurtinių blynų su šonine ir klevų sirupu arba su sviestu ir klevų sirupu. Ne visos kavinės, kur kepami skanūs blynai, gali pasigirti ir kokybiška kava, o štai šioje kavinėje ji tikrai puiki. Tad nušausite du zuikius vienu šūviu!

Kavinės archyvo nuotr. /„Coffee Spells“ blyneliai
Kavinės archyvo nuotr. /„Coffee Spells“ blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius