2020 09 17, 09:00

Soti ir kvapni šviežių baravykų, perlinių kruopų ir daržovių sriuba

Šiomis savaitėmis daugybėje namų patiekalus iškvėpina ir pagardina švieži baravykai. Jų aromato bei skonio pilna ir ši soti, rudeniška sriuba.
Daržovių, kruopų ir grybų sriuba
Daržovių, kruopų ir grybų sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 švieži baravykai;
  • 2 morkos;
  • 3 bulvės;
  • 0,5 saliero gumbo;
  • 1 nemažas svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 stiklinė perlinių kruopų, išmirkytų per naktį;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 kvapnieji pipirai;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1,5 l daržovių sultinio arba vandens;
  • po saują petražolių ir krapų, kapotų, patiekimui;
  • grietinės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Bulves, morkas, svogūną ir salierą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Baravykus švelniai nuvalykite drėgna popierine servetėle (neplaukite!) ir supjaustykite gana stambiais kubeliais.

2. Nemažame puode ant kiek aukštesnės, nei vidutinė kaitros įkaitinkite aliejų ir sviestą, o tada suberkite svogūnų, morkų ir salierų kubelius. Kepinkite kartais pamaišydami apie 8–10 min., kol daržovės kiek suminkštės, pakvips, tačiau dar nepradės skrusti. Tuomet berkite baravykų kubelius ir dar kelias minutes pakepinkite, kol ims kvepėti grybais.

3. Į puodą supilkite sultinį ar vandenį, palaukite, kol užvirs, berkite bulvių kubelius, išmirkytas, nusunktas ir šaltu vandeniu perplautas kruopas, berkite ir druską, nesmulkintus kvapniuosius pipirus, lauro lapus. Pamaišykite, ugnį sumažinkite iki gana silpnos, uždenkite puodą ir palikite virti apie 20 min., kol ir kruopos, ir bulvės bus išvirę.

4. Tiekite sriubą karštą, su grietine, gausiai pabarstytą smulkiai kapotais žalumynais. Sotumo jai netrūksta, tačiau galite skanauti ir su gabalėliu mėgstamos duonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Įkyrėjo pusryčių košė? Išbandykit nebrangų avižinių dribsnių ir bananų apkepą
Įkyrėjo pusryčių košė? Išbandykit nebrangų avižinių dribsnių ir bananų apkepą
Greitai ir gardžiai vakarienei: vištienos tempura
Greitai ir gardžiai vakarienei: vištienos tempura
Nidos receptas: itališkas obuolių pyragas iš senos užrašų knygutės
Nidos receptas: itališkas obuolių pyragas iš senos užrašų knygutės
Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės
Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės
Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis sausį brango
Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis sausį brango
Pirktinė tešla leis susisukti greit: gardus nesaldus pyragas su kumpiu ir sūriu
Pirktinė tešla leis susisukti greit: gardus nesaldus pyragas su kumpiu ir sūriu
„Iki“ griauna mitus: pigiau – nėra lygu prasčiau
Reklama
„Iki“ griauna mitus: pigiau – nėra lygu prasčiau
Paprastutė, nebrangi pupelių ir makaronų sriuba patiks visai šeimai
Paprastutė, nebrangi pupelių ir makaronų sriuba patiks visai šeimai
FAO: maistas pasaulyje pinga dešimtą mėnesį iš eilės
FAO: maistas pasaulyje pinga dešimtą mėnesį iš eilės
Iš pirmo žvilgsnio neįprasti, bet gardūs balandėliai su varške ir alyvuogėm
Iš pirmo žvilgsnio neįprasti, bet gardūs balandėliai su varške ir alyvuogėm
Infliacija Europoje mažėja, tačiau maisto kainos kyla: vienas didžiausių kainų šuolių – Lietuvoje
Infliacija Europoje mažėja, tačiau maisto kainos kyla: vienas didžiausių kainų šuolių – Lietuvoje
7 metus maisto parduotuvėse neperkantis Sandrius: save vadina „chaliavščiku“, kiti jį – „elegantišku bomžu“
7 metus maisto parduotuvėse neperkantis Sandrius: save vadina „chaliavščiku“, kiti jį – „elegantišku bomžu“
Reklama
Iliuzionistas Rokas Bernatonis priima iššūkį: degalų taupymo magija
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką