Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Troškinti raudonieji kopūstai su obuoliais. Ryškus garnyras tiks ir Velykoms

Mums ant stalo įprastesni baltagūžiai kopūstai, tačiau šventės proga pasiruoškime ko nors ryškesnio – ir spalva, ir skoniu. Kviečiame išbandyti orkaitėje troškintų raudonųjų kopūstų bei obuolių derinį. Jis gali būti ir savarankiškas užkandis, ir, žinoma, puikus garnyras šalia šventinio kepsnio.
Troškinti raudonieji kopūstai su obuoliais
Troškinti raudonieji kopūstai su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 nedidelis raudonasis kopūstas, stori lapai nuimti, kotas išpjautas;
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai, nulupti, išpjautais sėklalizdžiais;
  • 30 g rudojo cukraus;
  • 1 lazdelė cinamono;
  • 1 apelsino nulupta žievelė (stenkitės lupti ilgomis juostelėmis, kuo mažiau kliudydami baltąją žievelės dalį);
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 4 valg. šaukšt. raudonojo vyno (jei neturite, iš bėdos tiks 1 valg. šaukšt. balzaminio acto ir 3 valg. šaukšt. vandens);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • stambiai kapotų šviežių petražolių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, kopūstą – ilgais šiaudeliais.

3. Ant viryklės užkaiskite keptuvę (kurią vėliau būtų galima kišti į orkaitę). Dėkite sviestą, pilkite aliejų, kai sviestas ištirps, dėkite kopūstus, ant jų – obuolius, pabarstykite cukrumi, druska, pipirais, įdėkite ir cinamono lazdelę bei apelsino žievelę, taip, kad pastarieji priedai pasislėptų tarp kopūstų ir obuolių. Galiausiai supilkite actą, vyną (arba jo pakaitalą), užvirkite, patroškinkite apie 3 min.

4. Uždenkite keptuvę (arba perpilkite mišinį į kepimo indą ir pridenkite folija) bei dėkite į įkaitusią orkaitę.

5. Troškinkite apie valandą, porąsyk patikrindami, ar netrūksta skysčio, jei taip, įpilkite truputį vandens. Skanūs ir šilti, ir šalti. Tiekdami nepamirškite pabarstyti petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius