Tiesiogiai
15min be reklamos
2022 11 28, 10:00

Trumpai troškinti kvapnūs obuoliai, kurie tiks prie visko

Artėjant Kalėdoms kai kurių veislių obuoliai tampa vis sausesni, kiek vystelėję, tad jei tokių turite sandėliuke ar rūsyje, verta paskubėti juos suvalgyti, kol vis dar turi skonio ir sulčių. Geras būdas – obuolius trumpai patroškinti su šildančiais prieskoniais, tokie jie kelias dienas išbus šaldytuve, o paskaninsite jais daugybę patiekalų.
Obuoliai
Obuoliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 5–6 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti kubeliais ar griežinėliais;
  • 2–3 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis malto imbiero;
  • žiupsnis muskato;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite obuolius, cukrų, vandenį, actą, užkaiskite ir pavirkite ant nedidelės kaitros apie 10–15 min, t. y. kol obuoliai suminkštės, bet dar nesukris. Nepamirškite maišyti, kad neimtų svilti.

2. Prieš pat baigiant virti suberkite prieskonius ir darsyk gerai išmaišykite. Nukaiskite.

3. Obuolius galite tiekti šiltus prie košių, su jogurtu, blynais, prie paukštienos… O uždarame inde šaldytuve jie išbus geri iki 4 dienų, prieš patiekiant juos galite lengvai pašildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką