-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtinga istorija ir puikus skonis: sluoksniuotas obuolių, aguonų ir riešutų pyragas

Savaitgalis – pats tas metas kepti įmantresnį pyragą, kuris leis pamedituoti minkant, malant ir maišant, o vėliau apdovanos nekasdieniu skanėstu. Pyragas, kurio receptą siūlome, išties neeilinis. Jo istorija skaičiuoja bent šimtmetį, driekiasi per kelias valstybes, o ingredientai nors ir nėra sudėtingi, taip suderinami ir susluoksniuojami, jog gimsta neprilygstamas rezultatas.
Sluoksniuotas obuolių, aguonų ir riešutų pyragas
Sluoksniuotas obuolių, aguonų ir riešutų pyragas / Vida Press nuotr.

Šio pyrago istorija skaičiuoja mažų mažiausiai 100 metų, o šiais laikais jo galima rasti kai kuriose Austrijos sostinės Vienos kavinėse, kur jis vadinamas „fächertorte“. Tai aukštas sluoksniuotas kepinys, kuriame trapios tešlos apvalkale sugulę keli sluoksniai, papildantys vienas kitą skoniu, aromatais ir drėgnumu. Šis kepinys iki karo buvo populiarus šventinis skanėstas žydų namuose, kur jis keptas Jom Kipuro šventei.

Beje, panašus pyragas randamas ir Vengrijos žydų virtuvėje, jo ingredientai panašūs, tik tešlos ten atsiranda ir pyrago viduje, o ir vadinamas jis kitaip – „flódni“.

Susiruošus kepti šį pyragą, daugiausia laiko atims įdaro ir tešlos paruošimas, tačiau galutinis rezultatas vertas įdėto laiko ir pastangų, juolab jog Lietuvos kavinėse ir kepyklose nieko panašaus nerasite, tad belieka kepti namie.

Ingredientai (2022 cm skersmens kepimo formai nusegamais kraštais):

tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 125 g šalto sviesto;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 citrinos nutarkuota žievelė.

obuolių sluoksniui:

  • 3 dideli kieti obuoliai (pvz., „Granny Smith“ rūšies);
  • 50 g cukraus;
  • 50 g razinų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus ar vanilės pastos;
  • 2 valg. šaukšt. kokybiško romo ar brendžio.

aguonų sluoksniui:

  • 150 g aguonų, sumaltų (galite pirkti iškart sumaltas arba sumalti patys);
  • 30 g cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 60 ml pieno;
  • 0,5 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 1 valg. šaukšt. kokybiško romo ar brendžio;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus ar vanilės pastos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius