Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnėms – tortas iš blynų! 12 nepakartojamų receptų

Ant Kalėdų ar Velykų stalo, o ką jau kalbėti apie gimtadienius, dažniausiai įsitaiso tortas. Kodėl šios tradicijos nepritaikius ir Užgavėnėms? Per šią šventę tradiciškai skanaujame blynų, tad kodėl gi nesukonstravus ir torto iš jų? Kviečiame rinktis receptą!
Blynų tortas
Blynų tortas / Astos Černės nuotr.
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 124
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 4.00 valg. š. (1 arbat. š. - blynams ir 3 valg. š. - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 3.00 valg. š. (lydyto)
Vanduo: 1.00 st.
Braškės: 2.00 st. (papuošimui ir trečdalis stiklinės trintų - pertepimui)
Miltelinis cukrus: 20.00 g (papuošimui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo - pertepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių - pertepimui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių baltymus atsargiai atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius, pieną, cukrų ir druską gerai išplakite. Pamažėle suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir palikite 15–20 min.
  3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.
  4. Baltymus išplakite iki purumo, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išsukite.
  5. Iškepkite kvapius blynelius. Grietinėlę su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir cukrumi išplakite iki standžių putų.
  6. Grietinėle ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi, galite užpilti klevų sirupo.
Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 162
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 50
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietiniams)
Cukrus: 6.00 valg. š. (1 šaukštas lietiniams, 3 šaukštai miltelinio cukraus pertepimui ir 2 šaukštai uogų masei)
Aliejus: 2.00 valg. š. (lietiniams)
Pienas: 4.00 valg. š. (lietiniams)
Miltai: 200.00 g (persijotų; lietiniams)
Vanduo: 400.00 ml (šalto; lietiniams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (lietiniams)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo; pertepimui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios arba riebios grietinės; pertepimui)
Avietės: 300.00 g (ar kitokių uogų; pertepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakite, pasūdykite. Berkite persijotus miltus ir išmaišykite, gausis labai tiršta tešla. Įpilkite 320–350 ml vandens ir vėl išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų – tuomet masė bus tirštesnė, tačiau galėsite dar įpilti vandens.

2. Tešlą gerai išsukite ir įkaitinkite keptuvę. Keptuvę popieriniu rankšluosčiu suvilgykite aliejumi. Liekite tešlą ir apkepkite abi blyno puses.

3. Pasiruoškite varškės kremą. Elektriniu plakikliu gerai išplakite varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.

4. Tepkite lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bent valandą pastovėti šaldytuve. Tortas skaniausias, kai šaldytuve pabūna per naktį. Ištraukę papuoškite uogomis!

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Saldus blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml (blynams)
Miltai: 250.00 g (blynams)
Grietinė: 200.00 g (blynams)
Aliejus: 50.00 g (blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (blynams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (blynams)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (blynams)
Kepimo milteliai: 5.00 g (blynams)
Nutella kremas: 1.00 vnt. (indelis; kremui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (kremui)
Maskarponės sūris: 2.00 vnt. (indeliai)
Kaip gaminti

1. Sumaišę blynams skirtus produktus iškepkite lietinius.

2. Kremui sumaišykite „Nutellą“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.

3. Ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.

Suskleisti
Šimto blynų tortas
Receptas: 30 blynų tortas bet kokiai progai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 148
Receptas
Ingredientai
Miltai: 465.00 g (blynams)
Kakava: 15.00 g (blynams)
Druska: 1.50 arbat. š. (blynams)
Cukrus: 450.00 g (150 g blynams ir 300 g cukraus miltelių kremui)
Kiaušiniai: 9.00 vnt. (blynams)
Pienas: 720.00 ml (blynams)
Pasukos: 360.00 ml (blynams)
Vanilės ekstraktas: 6.00 arbat. š. (po 3 šaukštelius blynams ir kremui)
Sviestas: 110.00 g (kremui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (blynams)
Kaip gaminti

Iškepkite blynus:

1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.

2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!

Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų.

Paruoškite kremą:

1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.

 

Suskleisti
Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Suskleisti
Blynų tortas su uogiene
Receptas: Blynų tortas su uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 150.00 g (1 arbat. š. ir 3 valg. š. - pertepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š.)
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpintas)
Vanduo: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo - pertepimui)
Citrinų rūgštis: 1.00 žiupsnelis (pertepimui)
Uogienė: (braškių, mėlynių, vyšnių arba obuolienė - pertepimui) 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių.

3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.

4. Baltymus išplakite, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.

5. Samčiu tešlos įpilkite į įkaitintą keptuvę, paskirstykite po visą ir iškepkite ant vidutinės ugnies. Taip iškepkite visus lietinius.

6. Grietinėlę su citrinų rūgštimi ir cukrumi plakite tol, kol susidarys putos. Grietinėle (šiek tiek palikite) ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito.

7. Viršutinį torto sluoksnį papuoškite likusia grietinėle ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 9.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 125.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (tinka tik „Rududu“)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš kiaušinio, miltų, pieno, vandens ir druskos.

2. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kepkite didelius blynus.

3. Iškepusios didelį jų kalną, kiekvieną lietinį ištepkite karamelizuotu sutirštintu „Rududu“ pienu.

4. Suteptus blynus dėkite vieną ant kito ir gausis blynų tortas. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Lietinių blynų tortas
Receptas: Lietinių blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 55
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Aliejus: 100.00 ml (blynų kepimui)
Vištiena: 700.00 g (filė - įdarui)
Pievagrybiai: 500.00 g (įdarui)
Sūris: 300.00 g (kokybiško lydyto - įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 100.00 g (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios paprikos - įdarui)
Pomidorai: 300.00 g (marinuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (žalių - įdarui)
Alyvuogės: 50.00 g (papuošimui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.

2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsite blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

3. Ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suverskite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite kartu apie 5 min. Taip pat ant sviesto apkepkite vištieną. Tada ją sudėkite į grybų masę. Dar suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinkite viską, kol paprikos tamps minkštos. Tuomet sudėkite grietinę, pomidorus (kelis pasilikite papuošimui), įpjaustykite žalių baziliko lapelių, įdėkite žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišykite ir dar kiek pakepinkite.

4. Blynus po vieną dėkite į formą, užtepkite po sluoksnį įdaro, vis užtarkuokite nelabai storai lydytu sūriu.

5. Indą sandariai apvyniokite folija ir kepkite orkaitėje apie 20-40 min., priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas. Tortui iškepus, išimkite jį iš indo, viršų aptarkuokite sūriu ir vėl trumpam įdėkite į orkaitę bei papuoškite.

Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas

"Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!"

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Suskleisti
Cukinijų blynų tortas
Receptas: Cukinijų blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
  4. Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
  5. Nuspauskite skystį.
  6. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
  8. Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
  9. Kepkite iš abiejų pusių.
  10. Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
  11. Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
  12. Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
  13. Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
  14. Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
  15. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.

Receptą atsiutė Helena J.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai