2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Vakarienei – lengvi daržovių ir tuno kepsneliai. Išsiversit su konservuota žuvim

Kai norisi lengvos vakarienės ar pietų, verta išsikepti daržovių kepsnelių. Ypač tuomet, kai gėrybės pilasi it iš gausybės rago. O šįsyk juos praturtins konservuotas tunas – įneš papildomo skonio ir maistinių medžiagų. Tik žuvį rinkitės kokybišką – kepsneliai to verti!
Daržovių kepsneliai
Daržovių kepsneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 virtos bulvės, sutrintos ir atvėsintos (tinka ir vakarykštės);
  • 100 g aliejuje ar skystyje konservuoto tuno, nusunkto ir pasmulkinto;
  • 1 maža cukinija, stambiai sutarkuota ir kiek įmanoma nuspausta;
  • 1 nedidelė morka, nulupta ir stambiai sutarkuota;
  • saujelė tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano;
  • ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • šlakelis citrinų sulčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį dėkite sutrintas bulves, tuną, cukinijas, morkas, petražoles, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų. Masę lengvais judesiais išmaišykite.

2. Šlapiomis ar aliejuotomis rankomis suvoliokite vienodo dydžio rutuliukus, o tada suplokite į paplotėlius. Dėkite juos 5 min. į šaldymo kamerą. Tuomet ištraukite ir apvoliokite iš abiejų pusių maltuose džiūvėsėliuose, išbertuose plačipje lėkštėje. Vėl pašaldykite 5 min.

3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Dėkite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksiniai ir skrustelėję.

4. Valgykite paplotėlius dar šiltus, su šviežiomis salotomis ir mėgstamu padažu, pavyzdžiui, jogurtiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką