Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

Ukrainietė Natalja prašo pagalbos – sudegus namui, prarado viską: „Išėjau taip, kaip stovėjau“

„Ten buvo visas gyvenimas, visas mano jaukumas, mano gėlės, gyvūnai, dukros nuotraukos, daiktai. Viskas, ką stengiausi kurti dėl savęs ir dėl dukros. Mano sodelis – aš labai mėgstu gėles, stengiausi, kad visur būtų daug gėlių... Nieko nebeliko. Net vienas katinukas užduso“, – sunkiai rinkdama žodžius kalbėjo Natalja Jackūnienė apie ketvirtadienį jos namuose kilusį gaisrą ir jame supleškėjusius svarbiausius dalykus, kuriuos užgyveno Lietuvoje per tris dešimtis metų,
Sudegusiame name Natalja gyveno su dar dviem giminaitėmis
Sudegusiame name Natalja gyveno su dar dviem giminaitėmis / Asmeninė nuotr./ 15min koliažas

Pasvalyje gyvenanti Natalja nuosavą namą dalinosi kartu su dar dviem moterimis. „Visos esame giminės, viena kitai padedame“, – pasakojo ji. Nelaimė įvyko lapkričio 23 d. vakare. Tuo metu name buvo Natalja, kuri nedirbo dėl ligos, ir vyresnio amžiaus giminaitė.

„Kažkas pradėjo traškėti močiutės (vienos iš gyventojų – 15min) sienos pusėje. Įėjusi į jos namo dalį pamačiau iš palėpės virstančius juodus dūmus. Visas namas medinis, apdaila viduj irgi buvo medinė, laiptai mediniai, grindys ąžuolinės. Greičiausiai dėl to ugnis taip greit išplito... Skambinau į gaisrinę ir puoliau traukti močiutės, bet kol atvažiavo ugniagesiai, žiūriu, jau stogas dega“, – su siaubu gaisro vakarą prisiminė Natalja.

„Skubinau švogerką „greičiau, greičiau!“, o ji bėgo dar ieškoti kažko. Aš jau ją už pakarpos imu ir tempiu į lauką, nes viskas aplink dar labiau užsidegė“, – pasakojo giminaitę išgelbėjusi moteris. Rūpindamasi kaimyne, ji nespėjo sugrįžti į savo namo dalį, todėl liko net be asmens dokumentų.

„Švogerka bent jau dokumentus išsaugojo, aš tai likau be paso, be nieko“, – sakė Natalja.

Dar nežinom, bet tikriausiai užsidegė nuo toje namo pusėje buvusio kamino (iš viso name yra du kaminai – aš atskirai nuo jų kūrenausi). „Dar vyksta tyrimas“, – sakė Natalja.

Po nelaimės į pagalbą jai atskubėjo ne tik kaimynai, draugai, bet ir buvęs vyras, dėl kurio Ukrainoje gimusi ir užaugusi Natalja prieš 30 metų atvyko gyventi į Lietuvą. Mūsų šalis jai tapo namais: užaugo dukra, atsirado savi namai, kuriuos ukrainietė puoselėjo.

„Jis mokėsi lakūnu, susipažinome, susituokėme ir beveik iškart atvažiavome gyventi į Lietuvą, nes jis buvo lietuvis. Kokius 30 metų čia jau gyvenu, esu Lietuvos pilietė.

Nuo patirto šoko dar neatsigavusią moterį stipriai paveikė naujiena, jog namas beveik visiškai sudegė: „Vyrai ir ugniagesiai, apžiūrėję gaisravietę, sakė, kad be šansų – mano namo pusė visiškai sudegusi. Dukros draugas gaisrininkas sakė, kad čia atstatyti neįmanoma...“

Asmeninė nuotr./ 15min koliažas/Taip atrodo namas po gaisro
Asmeninė nuotr./ 15min koliažas/Taip atrodo namas po gaisro

Pasvalio savivaldybė, anot moters, žada suteikti laikiną būstą: „Tačiau kol kas, kol bus priimtas sprendimas, miegosim pas draugus. Giminių čia, Lietuvoje, aš neturiu, aš pati – iš Ukrainos, tai giminių čia nėra. Savivaldybėje sakė, kad bus posėdis ir spręs (dėl laikino būsto ir paramos – 15min).“

Ji neslepia, kad kol kas ir pati dar gerai nežino, kaip bus toliau. Tačiau supranta, kad pradėti teks nuo nulio. Todėl pirmą kartą gyvenime prašo pagalbos ir finansinės paramos ne tik artimų žmonių, bet ir jos nepažįstančių.

„Facebook“ paskyroje Natalja rašo:

„Brangūs mano draugai. Turbūt jau dauguma žinote, kad vakar 2023-11-23 visiškai sudege mano namai.. Nebeturiu nieko, išėjau taip kaip stovėjau. Niekada neprašau pagalbos, bet šį kartą esu neviltyje, todėl labai visų prašau kam nesunku ir kiek kas kaip galite padėkite man bent kažkiek atsistoti ant kojų. Žinau, kad Jūsų gerumui ribų nėra. Mano banko sąskaitos numeris:

LT857300010040648704

Natalja Jackūnienė

Paskirtis: parama nukentėjus nuo gaisro“

Ieškodama straipsniui nuotraukos Natalja neslėpė – sunku atrasti tokią, kurioje ji nesišypso. Vilties ji nepraranda ir dabar, nors dar sunku suvokti iki galo, kaip reikės gyventi toliau. Bet ji žino – ištvers.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius