-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Koks laikas blogiausias intymumui ir kaip atrasti tinkamą?

Jeigu jaučiate, kad seksualinis gyvenimas įsisuko į rutiną, gali būti, kad dėl to kaltas... laikas. Net, jeigu abu esate pasiruošę intymumui, kartais verta peržiūrėti savo „tvarkaraštį“. Populiariausias laikas gali būti ir blogiausias – kodėl?
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Tai susiję su keliomis priežastims, rašoma besthealthmag.com.

Lytinio potraukio laikas

2018 m. tyrime, publikuotame Frontiers in Psychology, rašoma, kad vyrų ir moterų libido laikas yra priešingas. Moterys didžiausią potraukį jaučia ryte, o vyrai labiausiai susijaudina vakare. Tai gali būti gera žinia tos paties lytiems poroms, tačiau heteroseksualioms – kelti problemų.

Per tyrimą nustatyta ir tai, kad įprastai poros seksui renkasi laiką nuo 21 val. iki vidurnakčio. Bet kuriuo atveju, tinkamiausias laikas seksui yra gana lankstus, pastebi tyrėjai. O seksualiai patenkintos poros lengviau atranda joms priimtiniausią laiką.

Miego daktaras, knygos „The Power of When“ autorius Michaelas Breusas sako, kad yra šalutinių poveikių, jeigu seksu užsiimame tik užgesus šviesoms. „Seksas prieš miegą nėra blogai, tiesiog dauguma žmonių būna išsekę. Kai mūsų kūnas reikalauja užmerkti akis, gali būti, kad neturėsime energijos intymumui“, – sako specialistas.

Kaip pastebi sekso terapeutė ir santykių ekspertė Lisa Thomas, kai kuriuos žmones seksas gali kaip tik paveikti tonizuojamai, suteikti žvalumo, todėl miegas nueis į antrą planą. Būtent dėl to poros kartais atsisako sekso prieš miegą. „Vis dėlto daugeliui žmonių seksas mažina įtampą ir atpalaiduoja, tad padeda greičiau užmigti“, – teigia ji.

Geriausias laikas seksui – kai galite atsipalaiduoti

Abudu specialistai – tiek M.Breusas, tiek L.Thomas sutaria, kad miegojimas kartu po sekso nulemia ir geresnę jo kokybę. Miegant savo darbą atlieka hormonai, mes pailsime, tad atsibundame kūrybingesni ir energingesni bei pasiruošę mėgautis seksu.

Rytinis seksas gali netikti poroms, kurių dienotvarkė ankstyva arba nesutampa, todėl L.Thomas siūlo į laiko pasirinkimą pažvelgti kūrybingai – pietų pertrauka ar kitai veiklai skirtas laikas, kurią pakeisite intymumu.

„Bet koks būdas, padedantis kurti intymų ryšį tarpusavyje, yra puikus. Poros, kurios pasitelkia seksą atsipalaiduoti, ryšiui užmegzti, įtampai mažinti, mėgaujasi tuo visą gyvenimą“, – kalba L.Thomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius