Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokslininkai apie tai, kodėl vyrai iškart užmiega po sekso

Nesupykite, jeigu jūsų mylimasis po intymių akimirkų iškart užmiega. Teigiama, kad tai nutinka dėl kelių priežasčių ir nė viena jų nėra susijusi su santykiais, asmenybe ar pačiu seksu, rašoma besthealthmag.ca.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Štai kokias priežastis aptaria mokslininkai.

Pasikeičia vyro kūno chemija

Kaip pastebi sekso terapeutas Davidas McKenzie, „po orgazmo pasikeičia vyro kūno chemija. Išsiskiria prolaktinas, kuris fiziškai pakeičia vyro kūną ir jį labai nuvargina“.

Moterys, užsiimdamos seksu, orgazmą gali patirti ne kiekvieną kartą. Taigi, „sukrėtusi“ mylimojo pasaulį, jūs vis dar galite būti pusiau susijaudinusios ir turėti energijos kalbėtis apie meilę ir gyvenimą, o vyras nugrimzta į sapnus.

Mylimojo miegas gali būti laimės ir pasitenkinimo įrodymas.

Knygos „Kodėl vyrai užmiega po sekso?“ autoriai Markas Leyneris ir daktaras Billy Goldbergas siūlo papildomą biologinį paaiškinimą: „Manoma, kad per seksą ir po kulminacijos raumenys netenka energiją gaminančio glikogeno. Dėl to vyrai jaučiasi mieguisti. Kadangi vyrai turi daugiau raumenų masės nei moterys, po sekso jie labiau pavargsta.“

Knygos autoriai teigia, kad tiesioginių įrodymų, kurie paaiškintų, kodėl vyrai užmiega, yra nedaug, tačiau po orgazmo tokios cheminės medžiagos kaip oksitocinas, prolaktinas, gama amino sviesto rūgštis (GABA) ir endorfinai prisideda prie to „apsivertimo ir užknarkimo“ jausmo. Šios cheminės medžiagos ir endorfinai yra dalis to, kas vyksta jūsų smegenyse, kai užsiimate seksu.

Galbūt jam nepatinka kalbėtis?

Kaip teigia Laurie Betito, psichologė, besispecializuojanti sekso terapijos srityje: „Moterys mėgsta „apdoroti“ savo išgyvenimus, todėl po sekso nori kalbėtis.“

Moterims bendrauti būna lengviau ir natūraliau. Jei vyras nėra puikus pašnekovas įprastai, dar mažiau tikėtina, kad jis į pokalbį iš širdies įsitrauks po intymumo.

Pasak sekso terapeuto Iano Kernerio, glamonės po sekso padeda sustiprinti intymumą, prisirišimą ir bendrą ryšio bei įsipareigojimo jausmą. Tyrimai rodo, kad žmonių, kurie užmiega iškart po sekso, partneriai labiau trokšta daugiau ryšio ir prieraišumo – nesvarbu, kas užmiega po sekso. Taigi, ieškodami būdų, kaip užmegzti ryšį po sekso, galite sustiprinti savo santykius.

Ne viskas susiję su juo

Kaip teigia „Human Sexuality“ autorius ir psichologas Rogeris R.Hockas, „tiek vyrai, tiek moterys po sekso paprastai jaučiasi atsipalaidavę, patenkinti ir mieguisti“. O sekso terapeutas Davidas McKenzie siūlo kiek kitokį požiūrį: „Ne visi vyrai po sekso užmiega. Kai kuriems po to patinka glaustytis ar kalbėtis. Kartais pirmoji užmiega partnerė.“

Jei jūsų partneris kaskart po sekso vis žygiuoja į miego šalį, atminkite, kad mieguistumas nebūtinai reiškia, jog jūsų santykiai nėra tvirti ar artimi arba, kad jis jūsų nemyli. Priešingai, mylimojo miegas gali būti laimės ir pasitenkinimo įrodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius