Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

30 karališkosios šeimos sveikos gyvensenos įpročių, kuriuos vertėtų perimti

Britų karališkoji šeima, atrodo, turi senas sveikos gyvensenos tradicijas, o ir į ją įsiliejusi jaunoji karta taip pat stengiasi gyventi sveikai. Štai britų princo Harry žmona, amerikiečių aktorė Meghan Markle, yra pusiau veganė, o ir net pašėlęs jos vyras metė rūkyti ir, kaip pranešama, mažina suvartojamo alkoholio kiekį. Yra žinoma, kad Kate Middleton daro „lentos“ pratimą, ir sklinda gandai, kad princas Williamas prieš pusryčius taip pat mankštinasi savo kambaryje.
Princas Harry, Meghan Markle, Elizabeth II
Princas Harry, Meghan Markle, Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.

Kokius karališkosios šeimos mitybos bei gyvensenos įpročius, pasak www.womenshealthmag.com, galėtume naudingai perimti?

Kuo anksčiau „atsikratykite“ treniruotės

Meghan Markle ir princas Harry mėgsta treniruotis iš pat ryto, praneša „Daily Express“.

Įsipareigokite dėti pastangas

Būtent tai daro Meghan. „Kai ji ateina į sporto salę, ji nesiskundžia. Ji iškart kimba į darbą ir nuoširdžiai tuo mėgaujasi“, – sakė trejus metus merginą treniravęs sertifikuotas treneris Craigas McNamee bei „Catalyst Health“ Toronte (Kanada) įkūrėjas.

Nepamirškite „lentos“

Kate Middleton labai dažnai atlieka šį pratimą, praneša „Daily Mail“. „Jis sutvirtina jos raumenis, – praneša šaltinis. – Yra trys elementai: įprasta lenta, šoninė lenta ir „laivelis“ – visas šias pozas ji gali išlaikyti po 45 sekundes ar net ilgiau ir pakartoti kiekvieną bent po 10 kartų.“

Vida Press nuotr./Pratimas „lenta“
Vida Press nuotr./Pratimas „lenta“

Išbandykite jėgos treniruotes

C.McNamee teigia, kad tai Meghan arkliukas. Treneris jai parinko daug pakartojimų (20–25) ir nesunkių svarmenų turinčią strategiją. „Mes pajungėme visą kūną“, – sako N.McNamee.

Išbandykite jogą – treniruosite kūną ir protą

Meghan labai patinka joga. Kartą ji sakė „Best Health“ žurnalui, kad joga yra „jos arkliukas“. „Mano mama yra jogos instruktorė, todėl pradėjau mamos–dukros jogą kai man buvo septyneri, – sakė mergina. – Kai buvau maža, labai tam priešinausi, tačiau mama man pasakė: „Gėlele, surasi savo jogos stilių – tik būk kantri.“ Studijuodama pradėjau reguliariai užsiimti joga.“

Valgykite daug vaisių ir daržovių

Kate labai patinka žalioji dieta, praneša „Daily Mail“. Vienu metu ji netgi buvo žaliavalgė ir valgė tik šviežias daržoves, vaisius, uogas ir sėklas, gėrė migdolų pieną.

„Fotolia“ nuotr./Lapinės daržovės
„Fotolia“ nuotr./Lapinės daržovės

Įsigykite mini pratimų gumą

C.McNamee sako, kad Meghan labai mėgsta apatinės kūno dalies pratimus atlikti naudojant mini pratimų gumą. Įdomus faktas: šią gumą galite su savimi vežiotis bet kur, todėl negali būti jokių pasiteisinimų, kad neturite galimybės sportuoti.

Net kai neturite laiko, padarykite bent ką nors

Karališkosios šeimos nariai visada yra užsiėmę, todėl princas Williamas kiekvieną rytą prieš pusryčius savo kambaryje atlieka mankštą, kuri vadinama „Karališkųjų Kanados oro pajėgų 5BX planu“, praneša „The Telegraph“. Ši mankšta trunka 11 minučių ir susideda iš penkių pratimų, stiprinančių kiekvieną kūno raumenį be jokios papildomos įrangos.

Bėgiokite

Bėgimas yra puikus būdas treniruotis, o sujungus jį su kitais pratimais tampa dar naudingesnis jūsų sveikatai. „Meghan yra stropi bėgikė“, – sako N.McNamee.

„Shuterstock“ nuotr./Bėgiojančios merginos
„Shuterstock“ nuotr./Bėgiojančios merginos

Valgykite žuvį

Ispanijos karalienė Letizia labai mėgsta Perricone dietą, praneša „Daily Express“. Dieta skatina vartoti uždegimą mažinančius produktus, tokius kaip šviežia lašiša, miško uogos, žaliosios daržovės ir pirmo spaudimo alyvuogių aliejus. Tai maistas, kurio vartoti daugiau verta mums visiems.

Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia
Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia

Atraskite kasdienį bėgimo maršrutą

Dabar Meghan bėgioja 10 km ratais aplink Kengsingtono rūmus, praneša „Daily Express“. Nors smagu kartais paįvairinti rutiną, turint įprastą bėgimo maršrutą lengviau prisiversti išeiti pabėgioti tomis dienomis, kai nesinori per daug galvoti, kokia treniruote užsiimti.

Pirmas dienos maistas – baltymai

Ispanijos karalienė Letizia sako, kad paprastai pusryčiams ji valgo omletą iš trijų kiaušinių, praneša „La Opinion“. Dienos pradžioje suvartoję tinkamą kiekį baltymų ilgiau jausitės sotūs, o tai sumažins alkio priepuolių tikimybę likusios dienos metu.

Būkite kūrybingi plakdami savo kokteilius

2015-siais Meghan atskleidė, kad mėgsta kasdien gerti vaisių kokteilius su baltymų milteliais. Tuo metu jos mėgstamiausio kokteilio sudėtis buvo baltymų milteliai su mėlynėmis arba dubenėlis trintų acai uogų (tai atogrąžuose augančios uogos) su medumi.

Fotolia nuotr./Acai uogos
Fotolia nuotr./Acai uogos

Pasitarkite su gydytoju dėl maisto papildų

Pasirodo, princas Harry yra didelis Gabrielos Peacock „Clean Me“ imuninę sistemą palaikančių bei odą ir nagus stiprinančių papildų gerbėjas. Ne visiems reikia papildų, ir dauguma žmonių puikiai apsieina su sveika ir subalansuota mityba.

Tačiau jei jaučiate, kad jūsų mityboje trūksta kažkokių mikroelementų, arba nuolat jaučiatės nekaip, pakalbėkite su savo gydytoju apie galimą papildų naudą jums.

Nesprauskite savęs tik į sporto salę

Zara Tindall, Harry ir Williamo pusseserė, labai mėgsta jodinėti. 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse ji laimėjo sidabro medalį šokinėjimo per kliūtis rungtyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zara Tindall
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zara Tindall

Meskite rūkyti

Princas Harry ilgą laiką buvo užkietėjęs rūkalius, tačiau pranešama, kad prašomas Meghan, jis metė šį žalingą įprotį. Rūkymas siejamas su daugybe ligų, tad Harry – tikras šaunuolis!

Išbandykite „pirmadienius be mėsos“

2016-ųjų gegužę Meghan sakė „Best Health“, kad yra pusiau veganė. „Kai filmuojuosi, labai stebiu tai, ką valgau. Per savaitę stengiuosi laikytis veganiškos mitybos, o savaitgaliais duodu sau šiek tiek laisvės“, – sakė ji.

Būkite aktyvūs, kai tik turite progą

Švedijos princesė Victoria neseniai vienai laidai parodė karališkuosius Stockholmo rūmus, po juos bėgiodama su aukštakulniais. Vaizdo įrašas buvo viešas pranešimas apie aktyvumą, apie kurį Victoria tikrai išmano.

„Scanpix“ nuotr./Švedijos princesė Victoria
„Scanpix“ nuotr./Švedijos princesė Victoria

Neribokite savęs

Žinoma, labai svarbu teisingai valgyti, tačiau reikia ir gyventi. Meghan tai puikiai supranta. „Kadangi mano treniruotės yra sunkios, nenoriu savęs riboti, – ji sakė „Best Health“. – Manau, kad kai pradedate tai daryti, prasideda persivalgymai. Mano mityba nėra dieta, tai gyvenimo būdas.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Dietologė apie tai, kas išprovokuoja persivalgymą, o kartais – ir „maisto komą“

Nepersistenkite su alkoholiu

Jei geriate per dažnai, tai paveiks jūsų sveikatą. Pasirodo, princas Harry neseniai stipriai sumažino suvartojamo alkoholio kiekį, praneša „Daily News“.

Treniruokitės su asmeniniu treneriu

Princas Harry turi asmeninį trenerį, kad šis padėtų atgauti ir palaikyti formą, praneša „Daily News“. Žinoma, asmeninio trenerio paslaugos kainuoja nemažai, tačiau daugelyje sporto klubų yra trenerių, pasiruošusių nemokamai atsakyti į jūsų klausimus bei patarti.

Pradėkite ruoštis maratonui...

2010-aisiais princesė Beatrice tapo pirmoji karališkosios šeimos narė, įveikusi Londono maratoną, praneša „The Telegraph“. „Viskas priklauso nuo kartojimo ir treniruočių“, – sakė ji. Tiesa.

„Scanpix“ nuotr./Princesė Beatrice
„Scanpix“ nuotr./Princesė Beatrice

...arba triatlonui

Beatrice sporto srityje nesikuklina – 2016-aisiais ji taip pat tapo pirmąja karališkosios šeimos atstove, įveikusia triatloną, praneša žurnalas „Hello“.

Valgykite kiaušinius

Pasirodo, britų karališkosios šeimos nariai pamišę dėl kiaušinių. Princas Charlesas pusryčiams reguliariai valgo skystai virtus kiaušinius; kiaušiniai taip pat dažnai patiekiami kaip užkandis „arbatėlės“ metu, praneša „The Guardian“.

Vida Press nuotr./Pusryčiai
Vida Press nuotr./Pusryčiai

Namuose gaminkite paprastą maistą

Anglijos karalienė Elizabeth II dažnai valgo banketuose, tačiau valgydama namuose prašmatnaus maisto vengia. Ji valgo keptą ar garuose gamintą žuvį su daržovėmis ir salotomis, tačiau jokių bulvių ar krakmolo, 2017-siais CNN sakė buvęs karalienės virėjas Darrenas McGrady.

Pasilepinkite šokoladu

Karalienė yra visiška šokoladoholikė, CNN sakė D.McGrady. „Tai turi būti tamsusis šokoladas, kuo tamsesnis, tuo geriau. Ji niekada nemėgo pieniško ar baltojo šokolado“, – sakė vyras.

Rinkitės ekologiškus produktus

Princui Charlesui patinka ekologiškas maistas; jis „valgė taip dar prieš tai, kai atsirado eko mada“, – CNN sakė McGrady.

Išbandykite mažai angliavandenių turinčią dietą

Karališkosios šeimos stebėtojai dienraščiui „Daily Mail“ sakė, kad princas Williamas greičiausiai laikėsi mažai angliavandenių turinčios dietos, po kurios 2016-siais jis numetė nemažai svorio. Jei vartosite liesuosius baltymus ir daug daržovių, tikrai pasieksite tokių pačių rezultatų.

Raskite sporto šaką, kuri jums būtų iššūkis

Pasak „Daily Mail“, Kate dievina CrossFit treniruotes. Ji net sugebėjo beveik pasiekti „armijos pasiruošimo lygį“. CrossFit'as nėra tinkamas visiems, tačiau mesdami sau iššūkį naujomis, sudėtingomis treniruotėmis pasieksite nuostabių rezultatų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine (dešinėje) su seserimi Pipa Middleton Vimbeldono teniso turnyre
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine (dešinėje) su seserimi Pipa Middleton Vimbeldono teniso turnyre

Susiraskite treniruočių bičiulį

Kate ir jos sesuo Pippa mėgsta treniruotis kartu, ir toks požiūris užkrečiamas. „Kate yra priklausoma nuo treniruočių, – „Daily Mail“ sakė šaltinis. – Kate ir Pippa labai rimtai rūpinasi savo kūnu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius