-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geresnei vaikų mitybai – per 6 mln. Lt

Pradeda veikti Vaisių vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose 2014–2015 mokslo metais programa – produktai vaikų ugdymo įstaigoms galės būti pradėti tiekti nuo lapkričio 17 dienos. Nauji pareiškėjai, pretenduojantys gauti Europos Sąjungos ir nacionalinę paramą pagal šią priemonę, paraiškas turi teikti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai, spaudai pranešė Žemės ūkio ministerija.
Obuoliai
Obuoliai / Fotolia nuotr.

„Ši programa, kurią Lietuva įgyvendina jau nuo 2009 metų, yra tikrai labai sveikintina, nes gerina vaikų mitybą, pratina juos vartoti vaisius ir daržoves, ir, kas labai svarbu, supažindina su obuolius ir vaisius auginančiais ūkiais, parodo, iš  kur tas obuolys ar kriaušė atsiranda ir kaip patenka ant mūsų stalo“, – pažymi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Vaikų ugdymo įstaigos, dalyvaujančios Vaisių vartojimo skatinimo vaikų ugdymo programoje, savo darželinukams ar moksleiviams gali nemokamai išdalyti obuolių tyrių, ekologiškų ar išskirtinės kokybės obuolių, kriaušių, morkų, serbentų, braškių, aviečių, aronijų sulčių ar jų mišinių, taip pat obuolių, kriaušių ir morkų.

Vaikui skiriama viena iki 200 g/ml porcija per dieną. Porciją sudaro vienas iš produktų: morka, obuolys, kriaušė, vaisių tyrės, vaisių arba daržovių sultys.

Vaikui skiriama viena iki 200 g/ml porcija per dieną. Porciją sudaro vienas iš produktų: morka, obuolys, kriaušė, vaisių tyrės, vaisių arba daržovių sultys.

Didžiausia galima paramos suma (be PVM) – 3,50 Lt už ekologiškų arba išskirtinės kokybės obuolių kilogramą, 4  Lt  už ekologiškų arba išskirtinės kokybės kriaušių kilogramą, 2,20 Lt  už ekologiškų arba išskirtinės kokybės morkų kilogramą, 3,50 Lt už ekologiškų arba išskirtinės kokybės vaisių arba daržovių sulčių litrą, 13 Lt už vaisių tyrių kilogramą, įskaitant transportavimą ir dalijimą. Iš viso šiai programai 2014–2015 mokslo metams skiriami 6 mln. 29 tūkst. Lt iš ES ir Lietuvos biudžeto (90 proc. – ES lėšos, 10 proc. – nacionalinės).

Parama teikiama ir ugdymo priemonėms. Tai vaikų išvykos į sodininkystės ar daržininkystės ūkius, organizuojamos šviečiamosios viktorinos, piešimo konkursai, sporto varžybos, kurios skatina vaikų sveikos mitybos įpročius, rengiamos vaisių ir daržovių degustacijos pamokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius