Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 03

Įvardijo vitaminą, kurio trūkumas gali būti susijęs ir su onkologinėmis ligomis

Padidėjęs nerimas, apatija, raumenų skausmai, mėšlungis, apetito stoka, plaukų slinkimas, dažniau puolančios peršalimo ligos – tik dalis simptomų, kurie gali signalizuoti apie vitamino D stoką organizme. Deja, tik apie 10 proc. vitamino D gauname su maistu.
Vitaminai
Vitaminai / 123RF.com nuotr.

Apie tai, kokių sveikatos problemų gali kilti, esant šio vitamino trūkumui ar pertekliui, kokios žmonių grupės dėl to labiausiai turėtų susirūpinti, manodaktaras.lt kalbina „Gerovės klinikos“ vidaus ligų gydytoją Živilę Daukšienę.

Kuo mums toks svarbus vitaminas D?

– Vitaminas D dalyvauja kalcio ir fosforo apykaitoje, todėl yra labai svarbus kaulinio audinio augimui, normaliam skeleto vystymuisi, bei atitolina kaulų retėjimą – osteoporozę. Naujausių mokslinių tyrimų duomenimis, vitaminas D taip pat svarbus ir imuninei sistemai, normaliai smegenų veiklai, dalyvauja gliukozės apykaitoje. Manoma, kad vitamino D stoka gali būti susijusi su depresijos bei kai kurių onkologinių susirgimų išsivystymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius