Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasiekti vidinę ramybę: žinios ir turtai neužtikrina pasitenkinimo gyvenimu

Vidinė ramybė šiuolaikiniam žmogui – siekiamybė, kurią itin sunku atrasti. Stresas, nuovargis, laiko sau stoka ir mažas dėmesys vidiniams poreikiams. Tad ar tikrai galime iš tiesų atsipalaiduoti, nebegalvoti apie pečius sveriančius sunkumus ir kasdienius išgyvenimus? Priemonių pasiekti balansą – yra, įsitikinęs meditacijos terapeutas Arūnas Valančius. Kaip pranešime spaudai teigia jis pats: „Tikroji sėkmė – kai kas vakarą užmiegi lengva galva ir širdimi.“
Ramybė
Ramybė / 123RF.com nuotr.

Paklausus apie vidinę ramybę, terapeutas tikina – mūsų veikla, turtai, žinios neužtikrina pasitenkinimo gyvenimu. Aišku, galime didžiuotis šiais dalykais, bet jei neturėsime vidinės ramybės – kam visa tai iš viso reikalinga?

„Todėl visiems mums svarbiausia surasti pusiausvyrą. Surasti tuos dalykus, kurie mus įkvepia, kurie meta intelektualius iššūkius, kurie suteikia galimybę siekti savo pašaukimo ir aistros, suteikia galimybę būti pasaulio dalimi. Tada, nežiūrint, kas esame, ką darome, kur gyvename – visa tai subalansuoti su įgimtu lengvumo jausmu, kuris yra bendražmogiškos patirties dalis.

Meditacija, proto treniravimas, sąmoningumo, atjautos ir empatijos ugdymas padeda surasti šią pusiausvyrą gyvenime. Tik tada galime mėgautis ir reliatyviu pasauliu, ir proto begalybe“, – dėsto meditacijos ekspertas.

Pranešimo autorių nuotr./Arūnas Valančius
Pranešimo autorių nuotr./Arūnas Valančius

Kaip to pasiekti?

Kaip teigia A.Valančius, vidinės ramybės pasiekti padės esminiai aspektai: dėkingumas, pokyčiai, priežasties ir pasekmės dėsnis bei susitaikymas. Būti apatiškiems nerekomenduojama, tačiau atsitraukti ir pasverti, kas mūsų gyvenime gerai, verta.

„Labai svarbų vaidmenį mūsų gyvenimo ramybei turi pokyčiai. Suvokimas, kad viskas, kas prasideda, baigiasi, ateina ir išeina, mums suteikia lengvumo pojūtį. Todėl neturėtume prie nieko labai prisirišti arba kam nors labai priešintis. Vietoje to, reikėtų susitelkti į tai, kas gyvenime atneša ramybę ir aiškumą.

Be to, neverta pamiršti ir kokios svarbios yra mūsų mintys, kokie svarbūs yra žodžiai ir kokie svarbūs yra mūsų veiksmai, kokią didelę įtaką ir skirtumą šie dalykai gali daryti tiek mūsų, tiek artimų žmonių gyvenimuose. Tai priminimas, kad gyvenimas yra įvairiapusis ir dalykų, kurių negalime pakeisti, nekeisime, o beprasmių karų nekariausime.

Vietoje to – treniruosime protą ir sukursime sąlygas ramybei, aiškumui, gerovei ir atjautai. Tada ne tik patys jausimės kitaip, bet taip pat ir žmonės šalia mūsų jausis geriau. Puikus būdas be meditacijos – knygos“, – dėstė A.Valančius.

Apie knygų galią kovojant su stresinėmis situacijomis pasakoja ir projekto „Minčių sala“ vadovė Rimutė Van Cleave. Pasaulinių bestselerių knygomis besidominti ir jas lietuvių skaitytojų bendruomenei pristatanti moteris teigia, jog tinkama knyga ir autorius gali pastūmėti teigiamų pokyčių link. Viena tokių – Johno Kehoe knyga.

Pranešimo autorių nuotr./Rimutė Van Cleave
Pranešimo autorių nuotr./Rimutė Van Cleave

„Knygos, kaip saviugdos ir streso valdymo forma, žinomos nuo seniausių laikų. Įtraukiantis turinys veikia mūsų vaizduotę, smegenų veiklą. Na, o tinkamas leidinys, nesvarbu ar tai bus garso ar įprasta knygos forma, padės susitvarkyti su sunkumais, nerimu, nevalingais ir blogais įpročiais, priklausomybėmis, baimėmis bei dažnu stresu.

Tačiau atminkite, kad išlipti iš streso liūno padės tik kokybiška, profesionalų parašyta literatūra. Viena tokių knygų, kurią rekomenduočiau, parašyta puikaus autoriaus – J.Kehoe. „Minčių galios XXI amžiuje“ jis aprašo gyvenimą keičiančius principus, padedančius susikurti sėkmės ir laimės kupiną gyvenimą.

Tai neįtikėtinai konkretus ir praktinis vadovas, atskleidžiantis kaip pažaboti pasąmonės galias, ugdyti gerovės sąmonę, kurti bei stiprinti santykius, atskleisti savo kūrybiškumą, sėkmingai taikyti vizualizavimo metodus, gerinti vidinį savo įvaizdį. Šios knygos privalumai – moko pastebėti savo mintis ir kaip jas keisti. Būtent ją po meditacijos kviesčiau paskaityti“, – dėstė R.Van Cleave.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius