Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Norite sulėtinti senėjimą? Kasdien valgykite šias uogas

Ilgą laiką specialistai ieškojo vadinamojo jaunystės šaltinio, o atrodyti jaunai vienu metu asocijavosi su brangiomis kosmetikos priemonėmis, botoksu ar plastinėmis operacijomis. Mokslui tobulėjant, dietologai nustatė, kad nuo to, kiek kiekvieną naktį miegate, sportuojate ir išgeriate vandens, priklauso, kiek laiko pavyks išvengti raukšlių.
Uogos
Uogos / 123RF.com nuotr.

Senėjimo procesų sulėtinimas taip pat susijęs su tinkama mityba, kuri atlieka svarbų vaidmenį padedant atrodyti ir jaustis jauniems, rašoma „Eat this, not that“. Galbūt nėra ypatingo maisto, galinčio daryti stebuklus, tačiau vienos konkrečios uogos yra visai arti to: tai – mėlynės.

„Mėlynės yra maistinė jėga – jose gausu antioksidantų, vitaminų A, C ir antocianino“, – sako mokslų daktarė, mitybos specialistė Lisa Young.

123RF.com nuotr./Mėlynės
123RF.com nuotr./Mėlynės

Šiose uogose esantys antioksidantai yra paslaptis, padedanti atrodyti ir jaustis jaunesniems. Be to, jie gali būti labai naudingi jūsų organizmui.

„Šie antioksidantai padeda išvengti uždegimų ir apsaugo organizmą nuo oksidacijos, kuri gali sukelti senėjimą bei ligas, – aiškina L.Young. – Jie taip pat padeda apsaugoti odą nuo streso ir kasdienio gyvenimo daromos žalos.“

Laikui bėgant, mokslas atskleidžia vis daugiau šiose uogose slypinčių paslapčių. Žurnale „Mutagenesis“ paskelbto tyrimo duomenimis, senėjimo priežastys yra DNR pažeidimai, kurie atsiranda gyvenimo eigoje.

Europos mitybos žurnale publikuotame tyrime nustatyta, kad mėlynės ne tik apsaugo nuo DNR pažeidimų, bet ir gali padėti išvengti vėžio bei kitų ligų, susijusių su DNR mutacijomis ir destrukcija. Jums net nebūtina valgyti šviežių mėlynių – tame pačiame tyrime mokslininkai nustatė, jog tokia pat nauda būdinga ir liofilizuotoms uogoms.

Kitas žurnale „Life Extension Magazine“ atliktas tyrimas patvirtino šias išvadas ir atskleidė, kad mėlynės taip pat gali pailginti gyvenimo trukmę ir palaikyti sveikesnes smegenis dėl didžiulės antioksidantų dozės vienoje porcijoje.

Mėlynės priskiriamos prie geriausių maisto produktų, stabdančių senėjimo procesus, tad turite rasti keletą būdų, kaip įtraukti daugiau šių uogų į savo mitybą. Laimei, dėl to neturėtumėte patirti didelių sunkumų.

„Mėlynes lengva įtraukti į mitybą – galite jų įmaišyti į kokteilį, jogurtą ar avižinę košę. Taip pat užkandžiaudami pasimėgaukite sauja ar dviem“, – sako L.Young.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius