Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvester Belt „Luktelk“ „užvedė“ Geriatrijos dienos stacionaro pacientus: pamatykite!

LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos dienos stacionare besilankantys senjorai ne tik gydosi – visą kovą jie repetavo specialų šokį pagal Lietuvai šiemet Eurovizijoje atstovaujančio Silvester Belt dainą „Luktelk“.
LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos dienos centro pacientai šoka pagal Silvester Belt dainą
LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos dienos centro pacientai šoka pagal Silvester Belt dainą / Teodoro Biliūno / BNS nuotr. / Stop kadras iš video

„Jūs neįsivaizduojate, kokios buvo emocijos po pasirodymo – buvo ir ašarų. Žinoma, iš džiaugsmo!“, – 15min sakė LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos dienos stacionare dirbanti gydytoja geriatrė Jurgita Knašienė, šokusi kartu su pacientėmis – 70-85 metų moterimis.

Ji neslėpė, kad gydytojos dalyvavimas buvo viena iš sąlygų, dėl ko kai kurios moterys sutiko šokti. „Ateidavau į repeticijas ir sakydavau, kad turiu ir aš mokytis, kad neapsijuokčiau!“ – prisiminė pašnekovė.

„Nors iš pirmo žvilgsnio neatrodo, bet jiems toks šokis buvo kaip gera aerobikos treniruotė!“ – kalbėjo J.Knašienė.

VIDEO: Pamatykite: Silvester Belt „Luktelk“ „užvedė“ Geriatrijos dienos stacionaro pacientes

Dienos centre gauna ne tik reikalingą gydymą ir terapijas

Pasak gydytojos geriatrės, visi LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos dienos stacionare besilankantys pacientai – senyvo amžiaus žmonės, turintys įvairių amžiaus nulemtų sutrikimų: demencijos, vestibiuliarinio aparato, šlapimo nelaikymo ir pan.

Dienos stacionare jie lankosi gavę siuntimą – vienas procedūrų, terapijų ir gydymo kursas trunka 15 dienų. Per tą laiką, pasak gydytojos, jie spėja patirti daug dalykų ir sustiprėja ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

„Dažnai ateina nusiteikę, kad nenori kažko daryti, nes neišeis – bijo nugriūti, blogai pasijusti. Bet jūs neįsivaizduojate, kokie čia stebuklai vyksta – turime tikrai daug modernių priemonių, vadovaujamės gerąja užsienio šalių praktika ir galime daug ką pasiūlyti pacientams“, – pasakojo gydytoja geriatrė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos centras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LSMU Kauno ligoninės Geriatrijos centras

Dar vienas svarbus dalykas – bendrystė. Nemaža dalis Geriatrijos dienos stacionarą lankančių senjorų – vieniši.

„Jie sako, aš nenoriu eiti namo, ten „niekas manęs nelaukia, neturiu su kuo švęsti Kalėdų, Velykų.“ Dėl to mes čia stengiamės sukurti jiems jaukumą, bendrumą: dažėme kiaušinius, dekoravome keksus, kuriuos jie galėjo išsinešti namo, jei norėjo“, – apie tradicijas, padedančias pacientams pasijusti geriau, pasakojo J.Knašienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius