Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 84 puslapis

Kalakutienos maltiniai su razinomis

Kalakutienos maltiniai su razinomis 3 asm.

1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų. 2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. 3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas

Avokadų, agurkų ir varškės pagardas 2 asm.

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite. 2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogū...
Kepti įdaryti obuoliai

Kepti įdaryti obuoliai 2 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį. 2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui. 3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus,...
Paukštienos maltiniai

Paukštienos maltiniai 3 asm.

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis. 2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą...
Tunų ir cukinijų "tartaras"

Tunų ir cukinijų "tartaras" 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto). 1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
Makaronai su feta ir mėtomis

Makaronai su feta ir mėtomis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite. 2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį. 3. Sutrupinkite fetą ir...
Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu

Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu 6 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti. 2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
Dešrainis su naminiu pomidorų padažu

Dešrainis su naminiu pomidorų padažu 6 asm.

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų...
Omletas su špinatais

Omletas su špinatais 2 asm.

1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius. 2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlė...
Trinta morkų sriuba

Trinta morkų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės. 3....
Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba 3 asm.

1. Baravykus užpilkite vandeniu ir pusvalandį pamirkykite. 2. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius ir smulkintus mirkytus baravykus. Viską kepkite apie...
Daržovės su padažu

Daržovės su padažu 6 asm.

1. Jogurtą supilkite į kavos filtrą, 1–2 val. palikite nusivarvėti. Nusivarvėjus skysčiui jogurtas sutirštės. 2. Stambia trintuve sutarkuokite agurką, sudėkite į koštuvą, palikite 30 min. nusivarvėti. 3. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 2 asm.

1. Jautieną atvėsinkite šaldymo kameroje, supjaustykite plonyčiais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Ant viršaus berkite sūrio drožlių...
Majonezo padažas

Majonezo padažas 4 asm.

1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite. 2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petraž...
Avokadų sriuba

Avokadų sriuba 2 asm.

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. 2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu....
Žymės: avokadas, sriuba
Vištienos salotos

Vištienos salotos 2 asm.

1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krū...
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela

Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela 1 asm.

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje. 2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių. 3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulč...
Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais

Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų. 3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.
Omletas su voveraitėmis

Omletas su voveraitėmis 1 asm.

1. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai svogūnai dailiai pagels, sumeskite kumpio juosteles ir dar kelias minutes pakepinkite, suverskite gerai nuvarvintas voveraites, supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasū...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius