TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kiaušiniai“ 102 puslapis

Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas

Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku. 2. Sviestą išsukite su...
Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Leistinukai

Leistinukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su vandeniu, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos. 2. Plakdama įberkite maždaug stiklinę miltų (turi išeiti grietinės tirštumo tešla). 3. Leistinukai gali būti įvairių formų, nelygu kaip tešlą sudėsite į verdantį vandenį. 4....
Saldus vanilinis padažas

Saldus vanilinis padažas 2 asm.

1. Užvirkite pieną ir nukaiskite. 2. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, ir miltais. 3. Lėtai maišydama į pieną supilkite trynių masę. 4. Nuolat maišydama padažą kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. 5. Šis...
Omletas su makaronais

Omletas su makaronais 2 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais...
Tešloje keptas bri sūris

Tešloje keptas bri sūris 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti. 2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopšč...
Omletas su grybais

Omletas su grybais 3 asm.

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Šoninę supjaustykite labai mažais kubeliais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais. 2. Karštoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kai išsiskirs riebalai, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol dailiai...
Juodasis pyragas

Juodasis pyragas 8 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su aliejumi, lydytu sviestu. Sukrėskite uogienę, suberkite prieskonius. 2. Supilkite kefyrą, sumaišytą su soda, ir visą laiką maišant suberkite miltus. 3. Paruoštą tešlą supilkite į skardą ir 170°C...
Bulvių ir salierų mišrainė

Bulvių ir salierų mišrainė 2 asm.

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite. 2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal...
Lazanija su vištiena

Lazanija su vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite. 2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir...
Apkepas su daržovėmis

Apkepas su daržovėmis 4 asm.

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis....
Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais 8 asm.

1. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, toliau maišant įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite, kol pasidarys vientisa masė. Prieš kočiojant tešlą reikia bent pusvalandį...
Vanilinis kremas su braškėmis

Vanilinis kremas su braškėmis 4 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą. 2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje. 3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite...
Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės

Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės 4 asm.

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm  (prie šlaunelės galo). 2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais,...
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis

Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis 5 asm.

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo. 2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du...
Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai

Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai 5 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min. 2. Dešimt dantytų...
Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kalėdinis aguonų vyniotinis 8 asm.

1. Į dubenį sudėkite mieles, įberkite šaukštą cukraus ir šaukštu patrinkite, kol masė suskystės. Supilkite maždaug 30°C šiltumo vandenį, įberkite apie 100 g miltų ir išmaišykite. Paviršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švaria šluoste ir...
Plokštainis su želė

Plokštainis su želė 8 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. 2. Paruoštą tešlą sukrėskite į...
Pyragas su lašiša ir varške

Pyragas su lašiša ir varške 6 asm.

1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve. 2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką...
Kokosų plokštainis

Kokosų plokštainis 5 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite. 2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius